Pisket karamel - Karamel pisket til luftig karamelcreme

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pisket karamel

 

Pisket karamel – Opskrift på den lækreste luftige og bløde piskede karamelcreme. Pisket karamel er super nemt at lave og består kun af 4 ingredienser. Man laver karamelcremen ved at koge en almindelig karamel med sukker, piskefløde, smør og salt. Karamellen skal afkøles før den piskes til en fast, luftig og blød karamelcreme. Karamelcremen bliver helt blød og har den lækreste saltede og lidt brændte smag.

Jeg har brugt den piskede karamelcreme som topping på en brownie. Jeg har brugt denne opskrift på selve brownien. Prøv også at smøre karamelcremen på cupcakes eller på banankage eller spis den sammen med is og bær. Rigtig god fornøjelse!

Pisket karamel

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 3 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Pisket karamel

Fremgangsmåde

Kom sukker i en tykbundet gryde og lad det smelte ved middelvarme. Sukkeret skal være helt smeltet og blive til en lysebrun karamel. Varm imens fløden til lige under kogepunktet i en anden gryde. Sluk for varmen og lad fløden stå i gryden.

Når sukkeret er helt smeltet tilsættes smør og salt. Rør det godt rundt. Skru ned på lav varme og tilsæt halvdelen af fløden, imens der piskes godt. Det bobler op og når det er faldet sammen igen, så tilsættes den resterende fløde. Pisk til en ensartet karamel. Hæld karamellen i en bøtte/beholder og stil den på køl i 3-4 timer.

Når karamellen er blevet fast (den må ikke blive helt hård), så hældes den i en skål og piskes til en lys, luftig og fast creme. Cremen skal danne små “toppe”. Nu er karamellen klar til brug. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar