En lyserød drøm af en kage med saftige mazarinbunde med marcipan og citronskal lagt sammen med en hindbærflødeskum. Denne kombination er meget lækker og kan holde sig på køl i et par dage uden at blive tør og kedelig. Kagen er smurt op med en hindbærsmørcreme og ned ad siderne dryppet med en pink hvidchokolade-ganache og pyntet med friske hindbær og chokolader. Det er en kæmpe høj kage og nok til mange personer. Så overvej lige inden du bager kagen, om du måske skal halvere opskriften. Du kan også sagtens lave kagen, som en almindelig lagkage uden smørcremen og ganachen.
Tip: Denne mazarinbund egnere sig også rigtig godt til en “tal-kage”, hvor bundene bages i en bradepande og skæres ud i facon og pyntes. I denne tal-kage har jeg brugt hindbærsmørcremen i det ene lag og hindbærflødeskummet ovenpå kagen. De ser fint ud, hvis man sprøjter cremerne på i “dutter” i begge lag. Pynt med f.eks. bær, blomster, sølvstøv eller hvad der passer til lejligheden. Print tallene ud her .
Pink hindbærlagkage i 6 lag
Ingredienser
Mazarinbunde med citron (6 bunde):Fremgangsmåde
Mazarinbunde med citron (6 bunde):
Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan og citronskal. Pisk derefter ét æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen og pisk. Beklæd 3 springforme på ca. 20-22 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel dejen heri. Bag bundene i ovnen ved 175 C i ca. 30-35 minutter. Lad bundene køle af.
Hindbærflødeskum:
Tø de frosne hindbær op og bland dem med flormelis. Si herefter saften fra bærerne (gem saften til smørcremen). Pisk fløden til skum og vend forsigtigt hindbærrene i.
Hindbærsmørcreme :
Pisk smør, flormelis, vaniljesukker og piskefløde sammen. Tilsæt lidt saft fra hindbærrene. Du kan selv bestemme, hvor meget af saften du vil bruge, afhængig af hvordan du vil have farven på smørcremen, men cremen må selvfølgelig ikke blive for tynd.
Pink-hvidchokoladeganache (laves lige inden brug):
Kom den hvide chokolade i en skål, der kan tåle varme. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i midten til massen samler sig. Tilsæt farvepasta, indtil ganachen får den ønskede farve.
Sådan samler du kagen:
Vælg det fad du gerne vil servere kagen på og start med at befri lagkagebundene fra formene. Skær hver bund en gang igennem, så du i alt har 6 bunde. Læg den første bund på fadet og smør 1/5 af hindbærflødeskummet på, fortsæt med de resterende bunde og hindbærflødeskum. Slut af med den sidste bund (der skal ikke hindbærflødeskum ovenpå). Stil kagen på køl i min. et par timer eller til dagen efter. Lav smørcremen og smør kagen op med smørcremen på sider og top. Lav hvidchokoladeganache og lad den køle af til stuetemperatur og kom den i en sprøjtepose – ganachen må ikke blive helt kold, for så kan den ikke løbe ned ad kagen, og omvendt må den ikke være varm, for så smelter smørcremen. Fordel ganachen på toppen og lad den dryppe ned ad kagens sider. Pynt kagen med chokolader og bær. Hvis kagen ikke skal serveres med det samme, så er det vigtigt, at den kommer på køl, så smørcremen ikke smelter. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej 🙂
Er der nok kagebund i denne opskrift til at man kan lave talkagen i to lag som du har gjort? Eller skal man lave mere?
Hej Frederikke
Mine bradepander (ca. 52×32 cm) er store, så jeg lavede dobbelt portion af dejen, men hvis dine bradepander er almindelig størrelse, så er jeg ret sikker på, at der er nok i 1 portion dej. Håber at det kan bruges! Rigtig god fornøjelse. Kh Frederikke
Hej Frederikke
Kan man lave cremerne og bundene dagen før og samle talkagen på dagen?
Hej Clara
Du kan sagtens lave smørcremen og bundene dagen inden. Hvis du skal lave flødeskummen også, så ville jeg lave den på dagen, da den godt kan skille og blive lidt kedelig. God fornøjelse! 🙂 Kh Frederikke
Hej! När du gör din smörkräm, vispar du vispgrädden (piskeflode) först själv och sedan blandar i den med smörkrämen, eller blandar du i den lös/ flytande?
Den skal hældes i flydende 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Hej Frederikke, kan man bruge den pink ruby chokolade til ganachen?
Ja, det tror jeg sagtens man kan 🙂
Er det alm ovn eller varmluft?
Louise
Varmluft 🙂
Min smørcreme skilte fuldstændig.