Nytårslagkage med champagne, hyldeblomst og jordbær - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Nytårslagkage med champagne, hyldeblomst og jordbær

Glædelig bag-jul. Jeg håber, at I har haft en vidunderlig jul. Sådan en juleferie går hurtigt og nu er det snart nytårsaften. I den forbindelse har jeg været i køkkenet og bagt, nok mit livs vildeste, nytårslagkage med luftige bunde, champagne og hyldeblomstmousse og jordbærmousse. Og for at gøre den ekstra festlig er der stjernekastere på toppen. Det er en kæmpe høj kage og nok til mange personer. Så overvej lige inden du bager kagen, om du måske skal halvere opskriften. Med ønsket om et godt og lykkebringende nytår! Her kommer opskriften:

Nytårslagkage med champagne, hyldeblomst og jordbær

Ingredienser

Lagkagebunde:
Champagnemousse med hyldeblomst:
Jordbærmousse:
Swiss meringue buttercream:
Kornene af 1 vaniljestang Pynt:

Fremgangsmåde

Lagkagebunde:

Tænd ovnen på 205 grader varmluft. Lav 3 springforme (20 cm i diameter) klar beklædt med bagepapir i bunden og smurt med smør op ad siderne. Pisk nu æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen bliver lyst og luftig. Hæld vandet i. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen og vend det godt rundt med en dejskraber. Fordel dejen i de 3 springforme og bage bundende i ca. 25 minutter. De hæver meget op, men når du tager dem ud af ovnen, så falder de lidt sammen igen. Lad dem køle helt af.

Champagnemousse med hyldeblomst:

Udblød husblassen i koldt vand. Varm champagnen og hyldeblomstsaft op i en lille gryde. Det skal bare lige op og koge. Vrid husblassen for vand og lad det blive opløst i den varme champagne. Stil det på køl, imens du pisker fløden til en let skum. Vend lidt flødeskum ned i champagnen og hæld det hele op i resten af fløden og vend det godt rundt. Hæld moussen op i 2 sprøjteposer indtil den skal bruges.

Jordbærmousse:

Udblød husblassen i koldt vand. Kog jordbær, vanilje, vand og sukker op i en gryde. Jordbærrene skal være helt møre. Purer jordbærrene med en stavblender. Udblød husblassen i den varme jordbærpure. Stil på køl imens du pisker fløden til let skum. Vend lidt af flødeskummet i jordbærpuréen og hæld det op i resten af fløden og vend det godt rundt. Hæld moussen op i 1 sprøjtepose og stil den på køl indtil den skal bruges.

Swiss meringue buttercream:

Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens der piskes. Sæt skålen over vandbad imens du fortsat pisker. Pisk indtil sukkeret er opløst og marengsmassen bliver varm. Når sukkeret er opløst (tjek det ved at gnide massen mellem to fingre) tages skålen af varmen. Pisk nu indtil marengsen er helt kold og skålen også er kold. Det tager lidt tid, men hvis marengsen ikke er kold, så smelter smørret. Når det er helt koldt tilsættes smørret i små stykker lidt ad gangen imens der piskes godt og grundigt. Det vil falde lidt sammen og hvis det skiller, skal der bare piskes mere. Stop med at pisk og vend vaniljen i med en dejskraber. Man kan også sagtens tilsætte få dråber frugtfarve, hvis man vil have smørcremen i en farve.

Sådan samler du kagen:

Befri bundende fra springformene. Skær dem midt over sådan så du i alt har 6 kagebunde. Vælg det fad du vil servere kagen på. Start med at sætte en springform på midten af fadet. Beklæd indersiden af springformen med hård kageplast. Sæt endnu en springform ovenpå. Læg den første bund ned i springformene. Sprøjt champagnemoussen rundt i kanten og i en klump inde i midten. Sprøjt nu jordbærmoussen imellem de to cirkler af champagnemousse. Læg den næste bund på og pres den godt ned og gentag så dette, indtil du er over kageplasten. Sæt nu den sidste springform på og beklæd igen med kageplast. Læg så resten af bundene på indtil du har den sidste bund, hvor der ikke skal mousse ovenpå. Sæt den kæmpe høje kage på køl natten over, så mousserne kan sætte sig. Næste dag laver du Swiss meringue buttercream. Befri kagen fra formene og kageplasten. Smør kagen op med Swiss meringue buttercream med en kagespatel. Og nu er det kun fantasien der sætter grænser. Pynt kagen lige som du har lyst til. Jeg har pyntet min med sølv krymmel nede i bunden af kagen og store sølv kugler på toppen, samt stjernekastere. Hvis du vil sætte stjernekastere på toppen, så husk lige at smørcremen bliver sort der hvor de står, så skrab det af, inden kagen skal spises. Velbekomme og GODT NYTÅR!!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar