Pastitio (græsk lasagne) - Opskrift på græsk lasagne Pastitio
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pastitio (græsk lasagne)

Pastitio (græsk lasagne) – Opskrift på græsk lasagne Pastitio med bucatini pasta, krydret kødsauce og bechamelsauce. Pastitio er en græsk ret, som består af bucatini pasta (tykke spaghetti med hul i midten) i bunden, en krydret kødsauce og tilsidst en bechamelsauce. Jeg har drysset revet mozzarella på, men det behøver man slet ikke. Retten minder om den italienske lasagne og også lidt som den græske moussaka, hvor der bare er kartofler og aubergine i.

Jeg har fået kødsauce mange gange på Kreta, og det der kendetegner den græske kødsauce er, at den er meget krydret og det er især kanel der dominerer. Her kan man enten tilsætte stødt kanel eller hele kanelstænger. Hvis der bruges hele kanelstænger, så skal de blot fiskes op, inden retten samles. Retten laves oprindeligt med den græske vin Romeko, men de fleste tørre hvidvin eller rødvin kan bruges i saucen. Hvis du ikke kan finde bucatini pasta, så kan alm. spaghetti også bruges. Rigtig god fornøjelse!

Pastitio (græsk lasagne)

Mad i fad til 4-6 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 2 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Kødsauce
Bechamelsauce
Derudover

Fremgangsmåde

Kødsauce

Svits løg og hvidløg i olivenolie. Brun kødet af og tilsæt kanel, laurbærblade,  paprika og oregano. Tilsæt tomatpure og hæld rødvin og hakkede tomater på og lad det simre under låg i min. 30 min. men allerbedst 2-3 timer. Smag til med salt og peber. Fisk laurbærblade og kanelstænger op.

Bechamelsauce

Lige inden Pastitio samles: Smelt smørret i en gryde og pisk melet i til en blank opbagning. Varm mælken og tilsæt den lidt ad gangen, imens der piskes grundigt imellem hver gang. Fortsæt indtil du har en halvtyk, blank sauce. Smag den til med salt, peber og friskrevet muskatnød.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Kom kogt bucatini i bunden af et ildfast fad (lasagne fad). Hæld kødsaucen udover og tilsidst bechamelsauce. Drys med revet mozzarella (valgfrit). Bag i ovnen i ca. 30 min. Lad Pastitio afkøle lidt inden den serveres. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar