Panna Cotta med appelsin og gløgg-gelé – Opskrift på jule panna cotta
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Panna Cotta med appelsin og gløgg-gelé

Indlægget er lavet i samarbejde med Bilka & Føtex

Panna Cotta med appelsin og gløgg-gelé – Opskrift på den lækreste juledessert med cremet Panna Cotta med appelsin, vaniljesirup og gløgg-gelé. Denne dessert er Italiens sofistikerede svar på en gammeldags budding. Panna Cotta kan oversættes til “fløde varm” og består i al sin enkelhed af fløde, der varmes op og “sættes” med husblas. I denne opskrift smages fløden til med revet appelsinskal og vaniljesirup, som klæder flødesmagen vildt godt.

Det er en perfekt dessert at tilberede dagen inden, den skal serveres, og den egner sig godt til at servere i portionsglas, og kan derfor også meget nemt transporteres, hvis man er den, der har lovet at medbringe dessert til middagen. Portionsglas kan fint være drikkeglas, små kaffekopper eller syltetøjsglas, og det gør ikke noget, hvis de ikke er ens.

Til denne opskrift har jeg brugt lækre kvalitetsprodukter fra Salling Princip. De har fået nyt flot design og et endnu større udvalg af produkter. Jeg har bl.a. brugt gløgg, vaniljesirup, appelsiner, chokolade og gløgg-mix. Vaniljesiruppen er med vanilje og tonkabønne, hvilket giver en virkelig god smag til denne Panna Cotta. Du kan se mange flere produkter fra Salling Princip lige her (Bilka eller Føtex). Produkterne kan købes i Bilka og Føtex. Rigtig god fornøjelse!

 

Panna Cotta med appelsin og gløgg-gelé

Opskrift til 6 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 4 t.
I alt 5 t.

Ingredienser

Panna Cotta (6 glas/portioner)
Gløgg-gelé
Derudover

Fremgangsmåde

Panna Cotta

Læg husblas i blød i koldt vand.

Hæld piskefløde, vaniljesirup og sukker i en gryde. Varm blandingen op til lige under kogepunktet under omrøring. Tilsæt appelsinskal, vrid husblassen for vand og smelt den i den varme flødeblanding. Fordel massen i ca. 6 portionsglas og stil dem på køl i min. 4 timer.

Gløgg-gelé lag

Læg husblas i blød i koldt vand.

Hæld gløgg og sukker op i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme gløgg. Lad den varme gløgg afkøle til stuetemperatur (den må ikke nå at ”sætte” sig), inden den fordeles på Panna Cottaen. Stil Panna Cotta på køl i yderligere 1 time eller til dagen efter.

 

Inden servering pyntes Panna Cotta med hakkede mandler og rosiner fra gløgg-mixen, hakket chokolade og revet appelsinskal. Velbekomme!

Bedøm

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar