Påskekage i bradepande – Opskrift på svampet og lækker citronkage med birkes, frosting og påskeæg bagt i bradepande. Denne kage er super nem at lave og er perfekt at servere til mange mennesker til påske. Kagen er lavet ud fra min meget populære opskrift på citronkage med birkes og frosting, men denne gang er den bagt i bradepanden, som passer til ovnen. Den laves ved at alle ingredienserne til dejen blot piskes sammen i et par minutter i en røremaskine. Det er så nemt og giver en dejlig svampet kage. Her har jeg vendt blå birkes i dejen, som giver lidt crunch og bid til den svampede kage og sammen med både citronskal og citronsaft smager det så godt. Derudover er der hældt citronsirup udover kagen, når den kommer ud af ovnen og så er den pyntet med en lækker cream cheese frosting og blandede hakkede påskeæg.
Kagen er dejlig syrlig og frisk og passer så godt til at servere som dessert på påskefrokostbordet. Jeg elsker de her bradepandekager, hvor der er kage til mange mennesker. Det er nemt, hurtigt og så er denne kage perfekt at lave dagen inden servering, den skal blot opbevares på køl indtil servering.
Prøv også min opskrift på stor jordbærkage eller gulerodskage i bradepande. Rigtig god fornøjelse!
Påskekage i bradepande
Ingredienser
CitronkageFremgangsmåde
Citronkage
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Kom alle ingredienserne i en røreskål og pisk dejen til en ensartet glat dej i ca. 1-2 minutter. Hvis du oplever at dejen skiller, så gør det ingenting, den skal nok blive god alligevel. Kom dejen i en bradepande til ovnen (min er ca. 37×45), gerne den dybe, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20-25 min. Stik i kagen med en kødnål for at se om kagen er bagt. Lad kagen køle lidt af, imens du laver siruppen.
Sukkersirup
Kog citronsaft og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.
Prik huller i kagen med en gaffel og hæld siruppen udover kagen.
Cream cheese frosting
Pisk smør lyst og luftigt og tilsæt vanilje og citronskal. Tilsæt flormelis lidt adgangen imens der fortsat piskes. Pisk flødeosten i lidt ad gangen og pisk godt til der ikke er flere klumper og frostingen er luftig og ensartet. Hæld piskefløden i lidt ad gangen imens der piskes til en luftig creme.
Smør cream cheese frosting ud på den afkølede kage og drys med påskeæg. Nyd kagen med det samme eller stil den på køl indtil servering. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar