P-tærte flødeboller med kaffe og karamel - Flødeboller med P-tærte bunde

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

P-tærte flødeboller med kaffe og karamel

P-tærte flødeboller med kaffe og karamel – Opskrift på de bedste flødeboller med P-tærter som bund, kaffeflødebolleskum og karamel. De her flødeboller er så sindssygt gode og de er perfekte at servere for en P-tærte elsker. Flødebollerne består af en bund af P-tærter, dem fra Carletti. Ovenpå bunden er der den dejligste seje og luftige flødebolleskum med kaffe og vanilje. For at gøre det ekstra lækkert har jeg sprøjtet dulce de leche ned i midten af skummet. Flødebollerne er dyppet i mørk chokolade og drysset med hakkede saltede peanuts.

P-tærte flødeboller med kaffe og karamel

Opskrift til 6-12 personer

Ingredienser

Flødebolleskum med kaffe
Dulce de leche/ karamelfyld
Chokoladeovertræk
Derudover

Fremgangsmåde

Flødebolleskum med kaffe

Kog sukker (200 g), glukosesirup, vand, kaffe og vanilje op i en tykbundet gryde til det når 118°C.

Pisk imens æggehvider hvide og luftige og tilæt sukker (50 g) og pisk sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 10 minutter til en sej og fluffy flødebolleskum.

Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose med en rund tyl f.eks. denne. Sprøjt flødebolleskum på P-tærterne. Lad flødebollerne stå 1 time på køkkenbordet, så skummet “tørrer”.

Dulce de leche/ karamelfyld

Rør karamellen sammen med salt og kom den i en sprøjtepose med en spids fylde tyl f.eks. denne. Sprøjt karamellen ned i midten af flødebolleskummet.

Chokoladeovertræk

Hak chokoladen og kom den op i en skål, der kan tåle varme. Giv chokoladen 30 sek. i mikroovnen og rør rundt. Gør dette af nogle omgange indtil chokoladen begynder at smelte. Giv nu chokoladen 10 sek. af ca. 4-5 omgange eller til chokoladen er 33 C.

Hæld den smeltede chokolade op i et aflangt og bredt glas eller i en dyb skål og dyp flødebollerne forsigtigt i chokoladen. Du kan også hælde chokoladen udover flødebollerne. Drys med hakkede peanuts og stil flødebollerne på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar