One pot pasta med parmaskinke – en virkelig cremet og lækker pastaret. Denne one pot pasta består af peberfrugter, tomater, soltørrede tomater, oliven, parmaskinke kogt sammen med fløde og bouillon. Meget cremet pastaret serveret med revet parmesan på toppen. Pastaretten er som sagt med parmaskinke, men hvis man ønsker at lave den i en vegetarisk version, så kan man blot udelade parmaskinken. One pot pasta er en perfekt hverdagsret til de dage, hvor det gerne må gå hurtigt med aftensmaden. Når man laver one pot pasta, skal alle ingredienserne op i en gryde og blot koges sammen til en dejlig cremet pastaret. Jeg har brugt fuldkornspasta, men du kan bruge lige den slags pasta, som du bedst kan lide. Prøv også mine andre one pot pasta opskrifter. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
One pot pasta med parmaskinke
500 g pasta
2 løg, skåret i tern
2 fed hvidløg, presset
2 peberfrugter, skåret i strimler
250 g små tomater, skåret i halve
50 g soltørrede tomater, finthakkede
50 g oliven, finthakkede
140 g tomatpuré
100 g parmaskinke, skåret i små stykker
Peber
3 dl madlavningsfløde
8 dl grøntsagsbouillon
Evt. salt
Derudover
Parmesan
Fremgangsmåde
One pot pasta med parmaskinke
Kom alle ingredienserne op i en gryde og dæk med fløde og grøntsagsbouillon, der er opløst i kogende vand. Kog pastaretten op og rør rundt. Lad retten stå at småkoge i ca. 15 minutter eller til pastaen er mør. Da parmaskinke og bouillon er ret salt, så vent med at tilsætte salt, til retten har kogt færdig.
Server straks pastaen med revet parmesan. Velbekomme!