Number Cake opskrift og en konkurrence

Årh, jeg havde nær glemt dagens kalenderlåge! Jeg har simpelthen haft SÅ travlt i dag, så sidder først ved min computer nu. Ja, en Influencer har aldrig fri, så nogle gange må der også arbejdes en lørdag aften. Jeg har i dag bagt, samlet og pyntet en Number Cake, hvor jeg samtidig filmede processen. Under optagelserne slog det mig, at jeg da selvfølgelig skal udlodde sådan en kage til en heldig følger. I er jo altid så søde her på bloggen og på Instagram, derfor skal I forkæles lidt ekstra her i den søde juletid.

Selve Number Caken består af saftige mazarinbunde med hindbær, en luftig og cremet chokoladecreme lavet på Ruby Chokolade fra Callebaut * (reklamelink), hindbær med og uden sølv støv og så en masse forskelligt krymmel. Jeg har bagt to bunde i to store bageplader, da jeg gerne ville have tallene i to lag. Det kage der bliver tilovers når jeg skære tallene ud, bruger jeg til romkugler eller fryser resten ned. Da mine bageplader er ret store, så skal der selvfølgelig en stor portion dej til.  Hvis du bare har helt almindelige bageplader, så er det altså nok med halvdelen af den mængde jeg har skrevet. Hvis du ikke har Ruby Chokolade, så fungerer det perfekt med helt almindelig hvid chokolade * (reklamelink) tilsat lidt pink/rød frugtfarve eller pastafarve. Talskabelonerne kan printes ud her.

Og nu til konkurrencen, som jeg i dag har startet på min Instagram profil @frederikkewaerens, hvor jeg udlodder en valgfri fødselsdags Number Cake til en heldig følger/læser i det nye år. Man deltager ved at skrive hvilket nr. der skal stå. Du kan både lægge en kommentar herunder eller på Instagram. Jeg finder vinderen d.24.12.2018. Rigtig god fornøjelse!

Number Cake
Ingredienser

Number Cake til ca. 35-40 pers.

Chokoladecreme med Ruby chokolade:

600 g hvid/Ruby chokolade

4,5 dl fløde

Mazarinbunde:

800 g smør, blødt

800 g sukker

400 g marcipan, revet

16 æg

800 g mel

8 tsk. bagepulver

4 dl fløde

400 g frosne hindbær

Derudover:

Friske hindbær

Sølvstøv

Krymmel

Fremgangsmåde

Chokoladecreme med Ruby chokolade:

Varm fløden op til lige under kogepunktet. Kom chokoladen i den varme fløde og rør forsigtigt til massen samler sig og bliver blank. Hæld fløde/chokolademassen op i en skål og dæk den med husholdningsfilm nede ved chokoladen, så der ikke dannes kondens. Stil på køl, gerne i 24 timer til det stivner. Når det har sat sig piskes det luftigt med en elpisker, men pisk ikke for meget, for så skiller det og gryner. Kom chokoladen i en sprøjtepose.

Mazarinbunde:

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan. Pisk ét æg i adgangen. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Pisk fløden i. Beklæd 2 bageplader med bagepapir og fordel dejen på bagepladerne. Fordel herefter hindbærrene i dejen og bage bundene i ovnen ved 175 C i ca. 20-25 minutter. Lad bundene køle af. Se videoen, hvordan jeg skære tallene ud.

Når chokoladecremen har sat sig piskes den luftig med en elpisker, men pisk ikke for meget, for så skiller det og gryner. Kom chokoladen i en sprøjtepose med en tyl. Jeg bruger en tyl fra Wilton, der hedder 8B. Pynt din Number Cake lige som du vil. Rigtig god fornøjelse!

24 Comments
  1. På den kage her står nummer 10
    🍀🍀🍀 og glædelig jul til dig og din familie🙏🏻🎅🎄🎁🎂

  2. Jeg håber på at vinde kagen formet som 28, til en fødselsdagsfest i April for min kæreste 💗❤️ Der krydses fingre.

  3. Min tvillingebror og jeg bliver 25 lige om lidt. kunne være sjovt med en fælles kage hvor der stod 50 på! 😸🙌🏼

  4. Hvordan pisker du fløde i? Putter du det ned til de øvrige ingredienser og pisker det hele sammen, eller pisker du fløden og vender den i? 🙂

    1. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Kom chokoladen i den varme fløde og rør forsigtigt til massen samler sig og bliver blank. Hæld fløde/chokolademassen op i en skål og dæk den med husholdningsfilm nede ved chokoladen, så der ikke dannes kondens. Stil på køl, gerne i 24 timer til det stivner. Når det har sat sig piskes det luftigt med en elpisker, men pisk ikke for meget, for så skiller det og gryner. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose. Håber det giver mening 🙂

  5. Hej Frederikke.
    Jeg skal til at lave 18 tals kage til min søn, der bliver 18 på mandag, jeg kan ikke opstøve det lyserøde Rubi chokolade nogen steder i nærheden. Kan man i denne opskrift blot bruge en anden slags chokolade, men samme måde?
    på forhånd tak for svar.
    Bedste hilsner Henriette

    1. Du kan sagtens bruge almindelig hvid chokolade, og så farve den med pastafarve eller frugtfarve, i lige den farve du ønsker 🙂 Rigtig god fornøjelse og godt nytår!

  6. Er det muligt at udelade marcipan? Og i så fald, er der behov for at erstatte de 400 g. med noget andet (hvad kunne det f.eks. være)? 🤗

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.