Nudelret med chili - Opskrift på spicy nudelret med chili og hvidløg

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Nudelret med chili

Nudelret med chili – Opskrift på spicy nudelret med chili og hvidløg. Denne ret med nudler er så nem og hurtig at lave. I er vilde med min opskrift på den populære TikTok ramen nudelret, med en cremet sød og spicy sauce, som nudlerne røres sammen med. Her har jeg lavet en nudelret med en sauce bestående af soya, sesamolie, sesamfrø, hvidvinseddike, chilipaste, hvidløg og chiliflager. Saucen hældes på de færdigkogte nudler som derefter overhældes med brandvarm olie, som “steger” hvidløg og fremhæver smagen i saucen. Jeg bruger en chilipaste der hedder gochujang, som er en fermenteret chilipaste. Den er ikke meget stærk, så hvis man ønsker at retten skal være stærkere, så kan der også tilsættes frisk stærk chili, som lige finthakkes.

Jeg har serveret retten med almindelige sesamfrø og fintsnittet forårsløg. Det er også lækkert med sorte sesamfrø. Retten kan serveres med stegte grøntsager og kylling. Rigtig god fornøjelse!

Nudelret med chili

Opskrift til 1-2 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 15 min.

Ingredienser

Nudelret med chili
Derudover

Fremgangsmåde

Nudelret med chili

Kog nudlerne og lad vandet dryppe fra.

Kom hvidløg, soya, chili, chiliflager, sesamolie, hvidvinseddike og sesamfrø op i en lille skål og rør det godt sammen.

Kom nudlerne i en skål og hæld blandingen på nudlerne. Kom olivenolie på en pande og varm det op til det begynder at boble, og hæld det over saucen på nudlerne, så det syder og bobler. Rør godt rundt, så saucen fordeles godt.

Fordel i 1-2 skåle og pynt med sesam og forårsløg. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar
  1. Hej, Frederikke. Brugte din opskrift som inspiration, stegte dog i stedet porrer og alm løg sammen med stroganoff-oksekødsstrimler i olivenolie, tilsatte nudler til wokken og hældte din sauce oven på hele baduljen sammen med lidt peanuts. Det smagte herligt og stærkt (som var meningen). Tak for inspiration. Venlig hilsen Jan

Skriv en kommentar