Nøddebidder med chokoladelag

Disse nøddebidder med chokoladelag er faktisk både veganske, sukkerfri og glutenfri. Bidderne består af en nøddebund med hasselnødder, mandler og peanutbutter og ovenpå bunden, er der et tykt og blødt chokolade ganache-lag lavet på 70 % chokolade og kokosolie. Jeg har brugt smagsneutralt kokosolie, men du kan sagtens anvende en kokosolie med smag. Rigtig god fornøjelse!

Nøddebidder med chokoladelag
Ingredienser

Nøddebidder med chokoladelag ( ca. 20-24 bidder afhængig af størrelsen):

Nøddebund:

2 dl mandler

2 dl hasselnødder

1 spsk kakaopulver, usødet

1 tsk. vaniljepulver

2 dl peanutbutter, creamy

2 spsk. kokosolie, flydende

Chokoladelag:

400 g mørk chokolade, f.eks. Callebaut 70 %

4 spsk. kokosolie, flydende

 

Fremgangsmåde

Nøddebund:

Rist mandler og hasselnødder i ovnen ved 200 C i 8 minutter, Nødderne skal bare lige have lidt farve. Blend nødderne groft i en minihakker. Bland de blendede nødder med kakaopulver, vaniljepulver, peanutbutter og kokosolie. Fordel massen i en form på 20×20 beklædt med bagepapir. Stil formen på køl.

Chokoladelag:

Smelt chokolade og kokosolie i en gryde ved svag varme. Hæld den smeltede chokolademasse på nøddebunden og stil kagen på køl i mindst 6 timer, men allerhelst natten over. Skær kagen ud i passende bidder og server. Velbekomme!

2 Comments
  1. Hej Frederikke.

    Tror du man kan lave dem som enkeltstyks i en silikone muffinsform?
    Vil gerne lave dem til en middag hvor en af gæsterne har en del restriktioner. Men de andre gæster skal have en anden dessert.
    Vh Anne Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.