Kanelsnegle - Opskrift på de bedste snaskede kanelsnegle

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Nemme snaskede kanelsnegle

Snaskede og svampede kanelsnegle er nok noget nær det bedste, jeg ved. Duftende og lune kanelsnegle med snasket fyld, det er der ikke meget, der slår. Min opskrift på kanelsnegle er nemme at lave og kan både laves som en kanelsnegle-kage i en springform, eller blot bages hver for sig på en bageplade. De bliver ekstra svampede, og man undgår den hårde og tørre kant, hvis man bager sneglene som en kage. Fyldet i kanelsneglene består af smør, sukker, brun farin, marcipan og kanel. Min hemmelighed bag ekstra snaskede kanelsnegle er at bruge marcipan. Marcipanen gør nemlig sneglene endnu mere svampede. Kanelsneglene holder sig lækre et par dage. Sneglene kan også laves til store onsdagssnegle.

Rigtig god fornøjelse!

 

Prøv andre opskrifter på snegle
Jeg elsker at bage snegle og har efterhånden lavet en del lækre opskrifter på forskellige snegle og snurrer. Prøv for eksempel mine kanelsnegle med karamel, lækre kanelgifler eller kardemommesnurrer.

Nemme snaskede kanelsnegle

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 1 t. 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t. 30 min.

Ingredienser

Dej
Remonce
flormelis

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt sukker, kardemomme, creme fraiche og æg rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet, sammen med salt, og ælt dejen på maskinen. Tilsæt smørret lidt ad gangen.

Tilsæt derefter resten af melet, indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er.

Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.

Remoncen

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil til side til det skal bruges.

Sådan laver du kanelsneglene

Rul dejen ud i en firkant på et bord drysset med en anelse mel. Fordel remoncen på hele dejen og helt ud til kanterne.

Rul dejen til en lang pølse og skær nogle lige store kanelsnegle ud. Du kan enten lave en kanelsnegle kage i en springform på 28 cm i diameter eller blot lægge dem på to bageplader beklædt med bagepapir.

Lad kanelsneglene hæve i 30 minutter, imens du tænder ovnen på 180 C. Pensl kanelsneglene med æg og bag kanelsnegle-kagen  i ca. 20-25 minutter og kanelsnegle på bageplade i ca. 15-20 minutter.

Rør flormelis og kogende vand sammen til en glasur. Drys glasuren over de lune kanelsnegle og nyd dem med det sammen. Kanelsneglene kan fryses og blot varmes i ovnen eller på en brødrister inden servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

50 kommentarer
  1. Nu har jeg bagt disse snegle en enkelt gang! Og hold nu op hvor er det bare de bedste kanelsnegle jeg nogensinde har smagt! Spørgsmål: kan man halvere gærmængden og koldhæve dem? Jeg skal have dem med til noget brunch i morgen og så ville det være fedt hvis de var så nybagte som muligt.. eller har du et andet fif hertil?

  2. Hej Frederikke,
    Jeg vil gerne lave dem til et morgenmadsbord, men kan godt se at jeg skal riiimelig tidligt op hvis de skal laves på dagen ? Tror du man kan lave dejen aftenen inden? Og i så fald – ville du se bare lave dejen, eller ville du også rulle sneglene og sætte dem i formen, og så bare vente med at bage til næste dag?

    1. Du kan sagtens lave dejen og rulle dem aftenen inden, det har jeg tit gjort 🙂 Tilsæt blot 1/4 pakke gær i stedet for en hel pakke! Tag formen med snegle ud af køleskabet min. en halv time før de skal bages, så de kan nå at hæve. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

    1. De er bedst på selve dagen. Du kan også lave sneglene og lad dem koldhæve natten over i formen, så skal de bare bage dagen efter 🙂

  3. De her kanelsnegle er fantastiske! Også uden marcipan. Et lille tip: jeg tog lidt af dejen til side og brugte det til små bunde under hver snegl så det lækre fyld ikke flyder ud. Det gør dem endnu mere saftige og mindsker rengøringen.

    1. 1000 tak for opskriften på nemme smaskede kanelsnegle –
      De er simpelthen SÅ lækre, og alt fyldet bliver i sneglene.
      Lavede både kanelsnegle og kanelsnegle i form, og begge
      dele var SÅ lækre. Det er de bedste gær kanelsnegle jeg
      Har smagt til dato ?

      1. Ja, det kan man sagtens, sødmælken gør bare dejen lidt mere fedtet, men det er slet ikke et must 🙂

  4. Kan disse laves med mindre gær og koldhæves natten over måske? Evt. hvor lille mængde gær skal der så bruges? Esser vildt lækre ud

  5. Hvis man koldhæver dem, skal dejen så stadig hæve en time? Eller ruller man bare direkte til snegle og stiller sneglene i køleskabet?

  6. Hejsa
    Hvis man ikke kan li marcipan (yes really!) eller har en røremaskine kan man så lave den her opskrift som den ellers er ?

  7. Hej Frederikke,
    Jeg tænkte, at jeg skulle kaste mig ud i din opskrift og lave kanelsnegle for første gang. Jeg har bare et spørgsmål før jeg går igang. Jeg bor alene, og hvis jeg bager hele portioner, så spiser jeg alt sammen på fem sek?! Er det muligt at lave dejen og rulle dem, og så komme dem i fryseren til senere? Eller er det bedre at bage dem og komme dem i fryseren bagefter? Og hvor længe skal de have i ovnen i så fald?

    1. Årh, det er altså også svært at modstå friskbagte kanelsnegle! Du kan sagtens fryse den ene halvdel af portionen ned evt. i en foliebakke, som kan sættes direkte ind i ovnen 🙂 Jeg ville tage kanelsneglene op af fryseren 30 minutter før, og så måske bage dem i 15-20 minutter ekstra (men hold øje med dem undervejs, da ovne er forskellige) 🙂 Rigtig god fornøjelse!

  8. Hej Frederikke – skal selve dejen stadig hæve 1 time – Når du koldhæver dem i en springform natten over. Jeg er med på at du skriver de ska taget id af køleskabet mindst 30 min før de skal bages næste morgen☺️ Glæder mig til at have dem dem til mine kollegaer i morgen??

    1. Ja, de har godt af lige at stå at hæve lidt, inden de kommer på køl 🙂 Rigtig god fornøjelse!

  9. Hvis jeg vil fryse dem ubagt, og bage dem et par dage senere, skal jeg så bage dem mens de er frosne, eller skal de ubagte snegle tø op før de kommer i ovnen?

    1. Kartoffelmelet holder på fugten, så det ikke flyder for meget ud. Du kan også tilsætte en smule alm. mel i stedet for kartoffelmel 🙂

  10. Hej Frederikke,
    Nu skriver du godt nok en springform… Ville man kunne bage dem i et ildfast fad med bagepapir i? Og hvis man laver sneglene lidt højere som du skriver, hvad så med bagetiden? 🙂

  11. Wauuuw. Fantastiske kanel snegle . Jeg lavede dem på bagepapir og her flød der intet remonce ud og i springformen blev de højere og ligeså lækre . Tak .

Skriv en kommentar