Nem jordbærtærte - Opskrift på nem jordbærtærte med få elementer
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Nem jordbærtærte

Nem jordbærtærte – Opskrift på nem jordbærtærte med mazarinkagebund, chokoladelag, mascarponecreme og jordbær. Denne jordbærtærte er virkelig nem at lave. Kagen består af en saftig marcipankage som smøres med chokolade, lige når den kommer ud af ovnen. Efterfølgende toppes den med en cremet og luftig mascarponecreme, søde friske jordbær og grønne hakkede pistaciekerner. Kagen er ikke særlig svær at lave og har ganske få elementer. Den er ikke ligesom en rigtig tærte med sprød mørdejsbund, mazarinfyld og kagecreme, som denne jordbærtærte, den er nemlig meget lettere og hurtigere at lave.

Selve marcipankagen og chokoladelaget kan sagtens laves dagen inden servering, så er det kun mascarponecremen der skal laves på dagen og så selvfølgelig pynten. Prøv også mine lækre jordbærtærtemuffins og min glutenfri jordbærkage. Rigtig god fornøjelse!

Nem jordbærtærte

Forberedelse 20 min.
Tilberedning 40 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Marcipankage
Chokoladelag
Mascarponecreme
Desuden

Fremgangsmåde

Marcipankage

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan. Pisk ét æg i adgangen og tilsæt creme fraiche. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Smør et tærtefad på ca. 26 cm i diameter med smør og hæld dejen i og bag kagen i ca. 25 minutter. Kagen må gerne være en smule blød i midten.

Fordel chokoladen på den varme kage og lad det smelte. Smør det herefter ud over kagen i et jævnt lag og lad kagen køle af. Stil den evt. i køleskabet, så går det hurtigere.

Mascarponecreme

Pisk mascarpone, vaniljesukker og flormelis sammen og tilsæt fløden imens der piskes. Pisk indtil det bliver luftigt.

Fordel mascarponecremen på chokoladelaget og pynt med friske jordbær og drys med hakkede pistaciekerner. Server kagen straks eller opbevar den på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
  1. Den vil jeg gerne lave til studentergilde. Hvis jeg bager i et alm ovnfast fad, kan jeg så nøjes med bagepapir eller skal der også fedtstof på hvis det ikke skal hænge i?

  2. Laget kaken to ganger, og den imponerer hver gang! Passer perfekt til sommerfest/selskap, men funker fint på vinteren også. Familien og venner har alle spurt om oppskriften;) Anbefaler gode lokale jordbær:)

  3. Hej Frederikke
    Tak for opskriften på denne super lækre kage 🙂
    Selve kagen havde en god “sponge”. Efter min smag, var der dog slet ikke nok marcipan i kagen, til at den smagte nok af “mazarin-kagebund”. Jeg vil helt sikkert bruge dobbelt så meget marcipan næste gang 🙂

Skriv en kommentar