Naan – Opskrift på det bedste luftige og lækre naan brød med hvidløgs-urtesmør. I det indiske køkken hører der altid naan brød til maden. Naanbrød er flade, bløde og luftige brød, som steges på en varm stegepande og pensles med smør; her en skøn hvidløgssmør med masser af finthakkede krydderurter. I virkeligheden betyder naan=brød, så når man siger og skriver naan brød, så betyder det faktisk brød brød.
Naanbrødene kan sagtens opbevares et par dage på køl og bliver bløde og luftige igen ved at pensle dem med lidt smør eller olie og varme dem 1 minut i mikroovnen. Traditionelt drysse naan brød med Nigella frø (jomfru-i-det-grønne-frø) og koriander. Server naan med butter chicken eller Chicken Tikka Masala. Rigtig god fornøjelse!
Naan
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Rør gæren ud i vandet i en røreskål.
Tilsæt mælk, honning, græsk yoghurt og salt, og bland.
Bland bagepulver og natron med det meste af hvedemelet og rør det i.
Ælt dejen på køkkenmaskinen i ca. 5-6 min, til dejen er blank og smidig.
Lad dejen hæve i skålen dækket af et låg/husholdningsfilm i ca. 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 stykker.
Tril dem til boller og rul dem ud til en oval på ca. 20 cm med en kagerulle.
Smelt smørret og pensl dejen på den ene side.
Hvidløgs-kryddersmør
Smelt smørret og rør det sammen med presset hvidløg og de fintsnittede krydderurter.
Naan brød
Varm en stegepande op til middelvarme, brug gerne en støbejernspande.
Kom lidt olie på et stykke køkkenrulle og smør panden.
Læg et brød ad gangen på panden med smør-siden nedad. Pensl med smør på den anden side.
Læg et låg på panden og bag brødet 1 min på hver side. Låget bevirker, at der dannes damp, som får brødet til at ”puffe” op.
Pensl det varme brød med hvidløgs-kryddersmør på begge sider.
Hold brødet varmt i et fad under et stykke stanniol og et håndklæde, imens resten bages på samme måde.
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar