Millionaire’s Shortbread – Opskrift på engelsk kage med kiksebund med karamellag og chokoladelag, skåret i firkanter. Disse Millionaire’s Shortbread eller caramel shortcake, som de også kaldes, er så lækre og de smager så godt til f.eks. eftermiddagskaffen. Kagen består af en mørdej/kiksebund, hvor der hældes et dejligt lag karamel, som laves på bl.a. kondenseret mælk. Ovenpå er der et lag mørk chokolade og hvid chokolade, som danner det klassiske mønster, når man trækker et træspyd eller en kniv igennem chokoladen. Millionaire’s Shortbread kan sagtens laves dagen inden de skal serveres og blot opbevares på køl indtil servering. Rigtig god fornøjelse!
Millionaire's Shortbread
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Bland hvedemel og sukker i en skål. Smuldre smørret heri og saml dejen til den er sammenhængende.
Beklæd en firkantet form på ca. 20×20 cm med bagepapir. Bred dejen ud i formen og bag den i ca. 20 minutter. Lad bunden afkøle.
Karamellag
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad massen boble, så den bliver til en tyk og gylden karamel. Den skal ca. koge i 10 min. Rør undervejs, så karamellen ikke brænder på.
Hæld karamellen på den afkølede kiksebund. Stil kagen på køl i ca. 1 time eller til karamellen har sat sig.
Chokoladelag
Smelt chokoladen og kokosolie sammen i en gryde. Hæld chokoladen udover den kolde karamel.
Smelt den hvide chokolade og kom den i en sprøjtepose. Klip et lille hul i enden og lav lange streger i den mørke chokolade. Træk en kniv eller et træspyd igennem chokoladen, så det danner et mønster. Stil kagen på køl i ca. 1 time.
Skær kagen ud i firkanter og server. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Mums ser lækre ud! Har du nogensinde prøvet at bruge kondenseret kokosmælk til at lave karamel af? Har laktoseintolerant datter men vil så gerne lave karamel på kondenseret (kokos)mælk