Milkshake med kaffe og Dalgona kaffeskum – Opskrift på den lækreste kaffemilkshake med cremet og luftigt kaffeskum. Denne milkshake er noget af det lækreste. Den er lavet med vaniljeis, stærk espressoshot og mælk, som er blendet sammen. Derefter er milkshaken toppet med det meget populære Dalgona kaffeskum. Opskriften på Dalgona iskaffe er en af mine mest populære indlæg her på sitet og under lockdown gik alle amok i den lækre iskaffe. I er også meget vilde med mine andre milkshake-opskrifter, så derfor tænkte jeg at forene de to lækkerier. Milkshaken er lavet på vaniljeis, men den smager også vidunderligt med chokoladeis eller denne hjemmelavede Daim is. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Milkshake med kaffe
450 g vaniljeis
1 shot stærk espresso
4 dl mælk
Dalgonaskum
3 spsk instant kaffepulver, frysetørret kaffe
3 spsk sukker, hvidt sukker eller rørsukker
70 ml kogende vand
Fremgangsmåde
Milkshake med kaffe
Lad isen stå på køkkenbordet lidt, så den er blød og ikke alt for hård. Kom isen op i en blender sammen med mælk og kaffe. Blend sammen til en ensartet og cremet milkshake.
Dalgonaskum
Kom kaffepulver, sukker og vand i en skål. Rør det godt sammen med en ske. Pisk det til det bliver lyst og fluffy med en elpisker – det tager ca. 2-3 min.
Kom isterninger og milkshake i 2-3 glas. Kom kaffeskummet på og nyd milkshaken med det samme. Velbekomme!