Medaljer med stikkelsbær - Opskrift på de bedste medaljer
Opskrifter Livsstil Shop

Medaljer med stikkelsbær

Medaljer med stikkelsbær, flødeskum og glasur. Medaljer er en skøn lille kage bestående af sprød mørdej, flødeskum, marmelade og glasur. Medaljerne kan også laves med kagecreme i og marmeladen kan være lige den du bedst kan lide f.eks. hindbær eller stikkelsbær. Jeg havde nogle flotte stikkelsbær liggende i fryseren, som jeg plukkede i min have sidste år. Det smager så dejligt i sådan en medalje. Jeg har pyntet medaljerne med fin lyserød glasur og fine påskeæg, som er perfekte at servere her i påsken. Kagerne kan selvfølgelig pyntes lige, som man vil. De kan også pyntes med chokoladeglasur og friske bær. Rigtig god fornøjelse!

 

Små søde sager til 6-8 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 15 min. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Medaljer (ca. 15 medaljer)

Mørdej

200 g smør, koldt, skåret i tern

250 g hvedemel

50 g flormelis

2 æggeblommer

Glasur

150 g flormelis

3-4 spsk kogende vand

Evt. lidt farvepasta

Derudover

Stikkelsbærmarmelade eller en anden slags marmelade

Flødeskum af 3 dl piskefløde

Frisk citronmelisse eller mynte

Evt. små chokolade påskeæg

Fremgangsmåde

Mørdej

Kom smør og mel op i en skål og smuldre smørret i melet til en grynet masse. Tilsæt flormelis og æg og ælt det godt sammen til en ensartet sammenhængende dej. Læg dejen i køleskabet i 1 time.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Rul dejen ud på et bord, drysset med mel, til dejen er 2-3 mm tyk. Udstik dejen til 30 cirkler på 7 cm i diameter. Placer dejcirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 8-10 minutter indtil de er lyse brune. Lad dem køle af.

Glasur

Rør ingredienserne sammen til en ensartet glasur.

Sådan samler du medaljerne

Pisk fløden til en fast skum og kom den op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt flødeskum rundt i kanten på halvdelen af bundene og kom en skefuld marmelade i midten. Lågene lægges på som top og pyntes med glasur, citronmelisse og påskeæg. Serveres med det samme. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.