Medaljer med stikkelsbær - Opskrift på de bedste medaljer
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Medaljer med stikkelsbær

Medaljer med stikkelsbær, flødeskum og glasur. Medaljer er en skøn lille kage bestående af sprød mørdej, flødeskum, marmelade og glasur. Medaljerne kan også laves med kagecreme i og marmeladen kan være lige den du bedst kan lide f.eks. hindbær eller stikkelsbær. Jeg havde nogle flotte stikkelsbær liggende i fryseren, som jeg plukkede i min have sidste år. Det smager så dejligt i sådan en medalje. Jeg har pyntet medaljerne med fin lyserød glasur og fine påskeæg, som er perfekte at servere her i påsken. Kagerne kan selvfølgelig pyntes lige, som man vil. De kan også pyntes med chokoladeglasur og friske bær. Rigtig god fornøjelse!

 

Medaljer med stikkelsbær

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 15 min.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Medaljer (ca. 15 medaljer) Mørdej
Glasur
Derudover

Fremgangsmåde

Mørdej

Kom smør og mel op i en skål og smuldre smørret i melet til en grynet masse. Tilsæt flormelis og æg og ælt det godt sammen til en ensartet sammenhængende dej. Læg dejen i køleskabet i 1 time.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Rul dejen ud på et bord, drysset med mel, til dejen er 2-3 mm tyk. Udstik dejen til 30 cirkler på 7 cm i diameter. Placer dejcirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 8-10 minutter indtil de er lyse brune. Lad dem køle af.

Glasur

Rør ingredienserne sammen til en ensartet glasur.

Sådan samler du medaljerne

Pisk fløden til en fast skum og kom den op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt flødeskum rundt i kanten på halvdelen af bundene og kom en skefuld marmelade i midten. Lågene lægges på som top og pyntes med glasur, citronmelisse og påskeæg. Serveres med det samme. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar