Nøddetrekanter - Hjemmelavede nøddetrekanter eller nøddesnitter
Opskrifter Livsstil Shop

Nøddetrekanter

Nøddetrekanter – Opskrift på hjemmelavede nøddetrekanter eller nøddesnitter med mørdejsbund, mazarinmasse, nøddekaramel og mørk chokolade. Disse nøddetrekanter er virkelig gode og er normalt en kage, som man kan købe hos bageren. De er nemme at lave selv, men de kræver bare lidt tid, da der skal laves 4 forskellige lag: mørdejsbund, mazarinmasse, nøddekaramel og mørk chokolade.

Nøddetrekanter

Nøddetrekanter, som også kaldes nøddesnitter, er virkelig en skøn klassisk kage. Den er bedst hvis den bages dagen før, den skal serveres, så er den nemlig også meget nemmere at skære ud i trekanter. Kagen kan sagtens fryses ned, inden den dyppes i chokolade.

Nøddekaramellen, som er det øverste lag, har jeg lavet med hasselnøddeflager, grofthakkede mandler, grønne pistaciekerner og peanuts. Der kan sagtens kun bruges en eller to slags nødder. Prøv også min opskrift på nøddetærte eller hindbærsnitter. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Små kager til 6-8 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. 30 min. / I alt +2 t.
Ingredienser

Mørdej

240 g hvedemel

75 g flormelis

140 g smør, koldt og skåret i tern

2 æggeblommer

0,5 dl vand, koldt

Mazarinmasse

200 g sukker

200 g smør, blødt

4 æg

200 g marcipan

65 g hvedemel

Nøddekaramel

175 g sukker

1 dl piskefløde

100 g smør

40 g glukosesirup eller flydende honning

250 g blandede nødder (hasselnødder, peanuts, pistacienødder og mandler)

Chokoladelag

ca. 250 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Mørdej

Bland hvedemel, flormelis og smør i en foodprocessor eller smuldre det med hænderne. Tilsæt æggeblommer og vand og ælt til en ensartet sammenhængende dej.

Beklæd en form på ca. 35×35 cm med bagepapir. Pres mørdejen godt ned i formen i et jævnt lag og gerne lidt opad siderne.

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Mazarinmasse

Pisk sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen imens der piskes. Vend marcipan og hvedemel i og rør sammen til en ensartet masse.

Smør mazarinmassen ud på mørdejen. Bag kagen i 30 minutter eller indtil mazarinen er gylden og har sat sig.

Nøddekaramel

Kog sukker, piskefløde, smør og glukosesirup op til en gylden og tyk karamel ved middelvarme. Karamellen skal ramme 116 C og det tager ca. 10 minutter.

Vend herefter nødderne i karamellen. Jeg bruger hasselnøddeflager, hele grønne pistaciekerner, hele saltede peanuts og grofthakkede mandler.

Fordel karamellen på den bagte kage og bag i ovnen i ca. 20-25 minutter eller indtil karamellen er gylden og nødderne får farve.

Lad kagen afkøle helt, gerne til dagen efter, inden den deles og skæres i ca. 16 lige store trekanter.

Smelt chokoladen i en skål over vandbad.

Dyp bunden af trekanterne i chokoladen og placer dem på et skærebræt beklædt med bagepapir og stil på køl til chokoladen er størknet. Der kan evt. også dryppes lidt chokolade over nøddekaramellen. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.