Nøddetrekanter - Hjemmelavede nøddetrekanter eller nøddesnitter
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Nøddetrekanter

Nøddetrekanter – Opskrift på hjemmelavede nøddetrekanter eller nøddesnitter med mørdejsbund, mazarinmasse, nøddekaramel og mørk chokolade. Disse nøddetrekanter er virkelig gode og er normalt en kage, som man kan købe hos bageren. De er nemme at lave selv, men de kræver bare lidt tid, da der skal laves 4 forskellige lag: mørdejsbund, mazarinmasse, nøddekaramel og mørk chokolade.

Nøddetrekanter

Nøddetrekanter, som også kaldes nøddesnitter, er virkelig en skøn klassisk kage. Den er bedst hvis den bages dagen før, den skal serveres, så er den nemlig også meget nemmere at skære ud i trekanter. Kagen kan sagtens fryses ned, inden den dyppes i chokolade.

Nøddekaramellen, som er det øverste lag, har jeg lavet med hasselnøddeflager, grofthakkede mandler, grønne pistaciekerner og peanuts. Der kan sagtens kun bruges en eller to slags nødder. Prøv også min opskrift på nøddetærte eller hindbærsnitter. Rigtig god fornøjelse!

Nøddetrekanter

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t. 30 min.
I alt +2 t.

Ingredienser

Mørdej
Mazarinmasse
Nøddekaramel
Chokoladelag

Fremgangsmåde

Mørdej

Bland hvedemel, flormelis og smør i en foodprocessor eller smuldre det med hænderne. Tilsæt æggeblommer og vand og ælt til en ensartet sammenhængende dej.

Beklæd en form på ca. 35×35 cm med bagepapir. Pres mørdejen godt ned i formen i et jævnt lag og gerne lidt opad siderne.

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Mazarinmasse

Pisk sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen imens der piskes. Vend marcipan og hvedemel i og rør sammen til en ensartet masse.

Smør mazarinmassen ud på mørdejen. Bag kagen i 30 minutter eller indtil mazarinen er gylden og har sat sig.

Nøddekaramel

Kog sukker, piskefløde, smør og glukosesirup op til en gylden og tyk karamel ved middelvarme. Karamellen skal ramme 116 C og det tager ca. 10 minutter.

Vend herefter nødderne i karamellen. Jeg bruger hasselnøddeflager, hele grønne pistaciekerner, hele saltede peanuts og grofthakkede mandler.

Fordel karamellen på den bagte kage og bag i ovnen i ca. 20-25 minutter eller indtil karamellen er gylden og nødderne får farve.

Lad kagen afkøle helt, gerne til dagen efter, inden den deles og skæres i ca. 16 lige store trekanter.

Smelt chokoladen i en skål over vandbad.

Dyp bunden af trekanterne i chokoladen og placer dem på et skærebræt beklædt med bagepapir og stil på køl til chokoladen er størknet. Der kan evt. også dryppes lidt chokolade over nøddekaramellen. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar