Mac and cheese - Opskrift på cremet ostesauce med makaroni
Opskrifter Livsstil Shop

Mac and cheese

Mac and cheese – Opskrift på klassisk amerikansk ret med makaroni i en cremet ostesauce bagt med ost på toppen. Mac and cheese er en meget populær ret i USA, og det er en virkelig tung, fyldig og meget mættende pastaret. Retten bliver både kaldt for Mac and cheese, Mac n cheese og Macaroni and cheese. Denne comfort food ret består af en bechamel sauce, som tilføres lidt forskellige krydderier, gruyere ost og cheddarost. Saucen vendes sammen med makaroni og derefter bages dette i ovnen med ekstra ost på toppen. Min lillebror er kæmpe mac and cheese fan og han godkendte min version af retten, og retten fik mange rosende ord med på vejen af resten af familien.

Jeg bruger to forskellige slags oste til saucen, nemlig revet cheddar og revet gruyere, og på toppen kommer jeg revet mozzarella og revet cheddar. Jeg kan ikke anbefale at komme revet mozzarella i selve ostesaucen, da det bliver lidt for gummi-agtigt i konsistensen.

Hvis du ønsker at tilføre retten lidt mere næring, så kan der tilsættes stegte porrer, løg, og peberfrugt. Du kan også komme blomkål eller broccoli i. Rigtig god fornøjelse!

Husk at følge mig på de sociale medier for endnu mere inspiration: Instagram, Facebook og TikTok.

Pastaretter til 6-8 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 40 min.
Ingredienser

Ostesauce

50 g smør

75 g hvedemel

9 dl mælk, jeg bruger sødmælk

1 lille tsk. salt

Peber

1/2 tsk. revet muskatnød

1 tsk. paprika

1 tsk. løgpulver

1 tsk. hvidløgspulver

150 g revet cheddar

150 g revet gruyere

75 g revet mozzarella, til at drysse ovenpå

300 g makaroni

Derudover

Frisk persille

Forårsløg

Fremgangsmåde

Ostesauce

Smelt smørret i en en gryde. Kom melet i og rør det grundigt rundt. Tilsæt varm mælk lidt af gangen, hvor der røres grundigt i mellem hver, sådan at du får en glat tyk sauce. Smag saucen til med krydderier, salt og peber, og tilsæt evt. lidt mere mælk til passende tykkelse. Rør osten i saucen lidt af gangen, så det kan smelte.

Kog pastaen i rigeligt saltet vand. Hæld vandet fra pastaen og vend pastaen i ostesaucen. Smør et ildfast fad med smør og hæld ostesaucen med pasta i fadet. Drys med ekstra revet cheddar og mozzarella. Bag i ovnen i 20 minutter. Drys med frisk persille og forårsløg skåret i skiver. Server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.