Lodret lagkage med kaffe, crunch og ganache og Espresso Martini cocktail
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Lodret lagkage med kaffe, crunch og ganache og Espresso Martini cocktail

Annonce i samarbejde med Nespresso.

Lodret lagkage med kaffe, crunch og ganache og derefter en (N)Espresso Martini cocktail – det lyder da, som det perfekte sæt til nytårsaften, ikk? Nytårsaften må alting som bekendt godt være lidt ekstravagant og overdådigt, så kast dig ud i denne lækre og flotte lodrette lagkage med saftige kagebunde, luftig chokolade-kaffesmørcreme, knasende honningristede pekannødder, kaffe-ganache og marengs på toppen. Kagen er ikke så svær at lave, som det måske lyder, og jeg tror, at billederne kan illustrere processen, men man kan selvfølgelig også sagtens samle kagen som en almindelig lagkage.

 

Som de fleste af jer nok har bemærket her på bloggen, har jeg en svaghed for iskaffe. Min variant af en (N)Espresso Martini er derfor tilsat lidt fløde for et ekstra cremet touch, og den smager skønt! Det er en lækker cocktail efter maden, og den kan nærmest gøre det ud for en lille dessert, hvis man ikke er så meget til kager og den slags søde sager…(findes der sådan nogle?!)

 

Jeg har skrevet i opskrifterne, hvilke Nespresso kaffer jeg har anvendt, men du kan selvfølgelig bruge lige præcis din yndlingskapsel. Velbekomme, skål og godt nytår til jer alle!

Lodret lagkage med kaffe, crunch og ganache og Espresso Martini cocktail

Ingredienser

Lagkage til ca. 12-14 personer: Kagebund:
Honningristede pekannødder:
Smørcreme med kaffe:
Kaffeganache:
Marengs:
Espresso Martini, 2 glas:

Fremgangsmåde

Kagebund:

Tænd ovnen på 200 C og gør en bageplade klar med bagepapir (min bageplade er 30×45 cm). Pisk æggeblommerne sammen med ca. 160 g af sukkeret, citronsaft og -skal og salt, til det bliver lyst og luftigt. Kom dejen op i en stor skål, sigt melet i og vend det forsigtigt. I en anden skål piskes æggehviderne skummende. Tilsæt resten af sukkeret (ca. 40 g) lidt ad gangen og pisk hviderne helt stive. Vend hviderne i æggeblomme-massen lidt adgangen og fordel herefter dejen på bagepladen og bag kagebunden i ca. 20 minutter, indtil der ikke hænger dej ved, når du stikker i den med en kødnål. Lad kagen køle af i 5 minutter og vend herefter kagebunden på hovedet over på et stykke bagepapir drysset med flormelis. Når bunden er vendt på hovedet, kan bagepapiret lige så forsigtigt hives af.  Læg et hårdt opvredet viskestykke henover kagebunden, så den ikke bliver tør.

Honningristede pekannødder:

Kom pekannødder og honning på en varm pande. Rør i dem imens, de rister og får lidt farve. Kom nødderne på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af, før de hakkes groft.

Chokolade-kaffesmørcreme:

Smelt chokoladen i en skål over vandbad og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med halvdelen af flormelissen og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt skiftevis resten af flormelissen og kold espresso shot, imens der piskes. Hæld den smeltede chokolade i og pisk. Tilsæt fløden lidt ad gangen og pisk til det netop får en cremet og luftig konsistens. Du må ikke blive ved at piske, da man risikerer, at fløden ”gryner”.

Kaffeganache:

Smelt chokolade, espresso shot og smør i en lille gryde ved svag varme. Rør i midten af gryden til massen samler sig og bliver blank.

Marengs:

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, imens der piskes. Pisk indtil marengsen bliver sej. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Sådan samler du kagen:

Skær kagebunden i tre stykker på langs, så du har tre ens strimler på ca. 10 cm i bredden. Pensl evt. kagebundene med lidt kold espresso. Fordel ca. 2/3 af chokolade-kaffesmørcremen på de tre strimler og drys med de hakkede pekannødder. Rul den første kagestrimmel sammen til en snegl. Læg så denne snegl i begyndelsen af den næste kagestrimmel og rul den næste strimmel med til en endnu større snegl. Fortsæt med den sidste strimmel, indtil du har en KÆMPE snegl. Stil kagesneglen lodret på dit kagefad, og brug resten af smørcremen til at smøre kagen op med. Stil kagen koldt. Lav kaffeganachen klar, og hæld den i en sprøjtepose eller lille kande. Dæk kagen med kaffeganache, og lad også kaffeganachen løbe lidt ned ad siderne. Stil kagen koldt igen, så ganachen kan stivne, og forbered imens marengsen. Sprøjt marengsen på kagen i små toppe, og brænd marengsen med en creme brulee brænder. Pynt evt. med kagelys eller stjernekastere.

Espresso Martini:

Kom alle ingredienserne i en cocktail shaker med is, og shake til det skummer. Hæld cocktailen igennem en si ned i to fine cocktailglas. Drys lidt kakaopulver på som pynt.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Hei. Kan jeg sette sammen hele kaken og ha den i kjøleskapet til den skal serveres, eller burde marengsen komme på like før servering?

Skriv en kommentar