Lækker og cremet lime cheesecake med fine vaniljeprikker. Jeg er vild med cheesecakes og det ved jeg, at I også er. Nogle af mine mest populære opskrifter er i hvert fald i cheesecake kategorien og især denne Daim cheesecake. Cremen i lime cheesecaken er lavet lidt anderledes end jeg plejer, da jeg har lavet en vanilje-limesirup og tilsat creme fraiche i ostecremen. Den er så god og dejlig frisk og forårsagtig.
Jeg er netop ankommet til Ischgl i Østrig, hvor jeg i den kommende uge skal stå på ski og hygge mig med min familie. Jeg har heldigvis planlagt en masse indlæg for ugen, så I slipper ikke for mig, selvom jeg er på ferie.
Lime cheesecake
Ingredienser
KiksebundFremgangsmåde
Kiksebund:
Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse.
Hæld kiksemassen i en springform (uden bund og placeret på det fad kagen skal serveres på) beklædt med kageplast i kanten (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden og lidt opad siderne, og sæt formen i køleskabet, imens du laver lime-ostecremen.
Limecreme:
Læg husblas i blød koldt vand i 20 minutter. Kog sukker, limesaft og vanilje op til en sirup i en lille gryde ved middelvarme. Sukkeret skal blot opløses og massen skal boble. Lad det koge i ca. 10 minutter under omrøring.
Tilsæt lime skal til siruppen. Lad siruppen køle en anelse af og smelt husblassen heri. Pisk flødeost, creme fraiche og flormelis sammen til en lind ostecreme. Bland lidt af ostecremen i den lune sirup af nogle omgange indtil det har samme temperatur.
Hæld herefter hele blandingen op i resten af ostecremen og vend det godt rundt. Pisk fløden til skum og vend den sammen med ostecremen. Hæld limecremen på kiksebunden og stil den på køl i mindst 3 timer.
Befri kagen fra form og kageplast og pynt den med flødeskum, limeskiver og limeskal. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvis man bruger vegansk husblas såsom agar agar, hvor mange teske agar agar svarer 6 blade husblas så til?
Jeg har ikke selv prøvet at anvende agar agar, så jeg måtte lige slå det op, og af hvad jeg lige kunne finde frem til, så skal du ca. bruge 1-2 spsk. agar agar 🙂 Håber at det lykkedes! Kh Frederikke
Hej! Jeg kunne godt tænke mig at lave den her til mit studentergilde til sommer. Vil jeg kunne lave den dagen før og bare holde den i køleskabet til den skal serveres?
Dejligt! Ja, det kan du sagtens 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke
Hej
Jeg ville forsøge mig med at tilføje en smule tequila og Cointreau for at få en smag af margarita. Tror du det er bedst at tilføje alkoholen i sirupen efter den er kølet en smule af eller i ostecremen inden den mikses med sirup? Håber du har et godt råd 🙂
Jeg har ikke selv prøvet at tilføje alkohol, men jeg ville tilføje det til siruppen 🙂 Jeg håber, at det bliver en succes! Rigtig godt nytår!
I nogle af dine cheesecakes bruger du husblas og i andre gør du ikke – hvad er forskellen? Og kan man lave denne uden husblas?
Denne skal helst laves med husblas, da der bliver tilsat væske. I min Oreo cheesecake med friske bær, bliver der ikke tilsat væske og flødeskummet kan derfor holde på formen selv:-)