Langtidsbagte tomater – Opskrift på skønne og lækre tomater langtidsbagt i ovnen med hvidløg, timian og olivenolie. Disse tomater eller semidried tomater, som er langtidsbagte i ovnen, er et skønt tilbehør til diverse salater, til tapas eller bare som en snack. Tomaterne får en vidunderlig god smag, når de bages i ovnen ved lav varme i noget tid. De bliver helt søde og seje i konsistensen. Jeg har lavet tomaterne med hvidløg, frisk timian, salt og sukker. Man kan også tilsætte lidt balsamico eddike eller lidt frisk oregano, som giver en dejlig smag til tomaterne. Disse tomater kan holde sig i op til en uge på køl i en tætsluttende boks, men hvis de skal holde længere så kan tomaterne kommes på et skoldet glas og dækkes af olivenolie. Opbevar tomaterne et tørt sted, hvor de kan holde sig i 3-4 uger. Rigtig god fornøjelse!
Langtidsbagte tomater
Ingredienser
Fremgangsmåde
Langtidsbagte tomater
Tænd ovnen på 150 C varmluft.
Skyl tomaterne og skær dem over. Kom dem i et ildfast fad og dryp olivenolie udover. Fordel hvidløg og timian udover. Drys med salt og sukker. Bland det hele godt rundt.
Bag tomaterne i 1.5 time eller indtil de er helt rynkede og er tørret lidt ind. Lad tomaterne afkøle og server dem. De kan også hældes på et glas og dækkes af olivenolie, så kan de holde i længere tid. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar