Laksefad med porrer og æble – Opskrift på nem aftensmad med laks i fad med fløde, porrer, æble og citron, og serveret med ris.
Når du skal lave laksefad med porrer og æble fra Frederikke Wærens, er der nogle gode tips, der kan gøre retten endnu mere lækker. Først og fremmest, vælg en god kvalitet laks – frisk laks giver den bedste smag og konsistens. Du kan også overveje at bruge røget laks for at tilføje en ekstra dimension af smag, hvis du er til det.
Start med at forberede porrerne: skær dem i tynde skiver og svits dem let i en pande med lidt olivenolie, indtil de bliver bløde og let gyldne. Dette trækker sødmen frem og giver retten en dejlig dybde. Tilsæt derefter æbleterninger; de tilfører en frisk og sprød kontrast til de bløde porrer og laksen.
Laksefad med porrer og æble
Ingredienser
Laksefad med porrer og æbleFremgangsmåde
Laksefad med porrer og æble
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Placer laksestykket i et ildfast fad og fordel citronskiver på laksen. Fordel porrer og æbler rundt om laksen og hæld fløde ved. Krydr godt med salt og peber. Bag laksen i ovnen i ca. 25 min. Kog ris imens.
Server laksefadet med ris. Velbekomme!
Laksefad med porrer og æble
Denne lækre ret er så god og nem at servere som aftensmad i hverdagene, hvor det gerne må gå hurtigt og samtidig være lækkert. Retten består af laksestykke med citronskiver, porrer, æble, fløde, salt og peber. Jeg serverer retten med ris, men det kan også sagtens være kogte kartofler eller fettuccine.
Hvis du har andre grøntsager liggende i grøntskuffen, så kan de også sagtens bruges i retten. Det smager også super godt med en sjat hvidvin i saucen. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Når du samler fadet, kan du lægge et lag af porrer og æble i bunden, så laksen får et lækkert underlag. Drys med lidt salt, peber og friske krydderurter som dild eller persille for ekstra smag. Dæk fadet med folie de første 20-25 minutter af bagetiden, så laksen holder sig saftig.
Bag retten i ovnen, indtil laksen er gennemstegt, men stadig saftig. Server med en let salat eller nogle nye kartofler for et sundt og velsmagende måltid. Det er en skøn kombination af smag, som både ser flot ud og smager fantastisk!
Skriv endelig en kommentar