Lækker og svampet banankage med mørk chokolade – Opskrift på den bedste svampede banankage med mørk chokolade. I de seneste dage har jeg eksperimenteret en del med banankage og det lykkedes mig at få tryllet den lækreste og mest svampede banankage frem. Og den opmærksomme læser, vil nok sige, at jeg har en opskrift på banankage, og det er også ganske rigtigt. Denne banankage har jeg dog bagt med rørsukker, brun farin og halv grahamsmel og halv hvedemel i stedet for. Grahamsmelet giver et godt bid i kagen, men du kan selvfølgelig sagtens bage kagen kun med hvedemel. Hvis du kun bruger hvedemel, så får kagen en meget lækker svampet konsistens. Tilsæt 100 g chokoladeknapper til dejen, det er også virkelig lækkert. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Lækker og svampet banankage med mørk chokolade
Ingredienser
Banankage
150g smør, smeltet
4 æg
150 g rørsukker
50 g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
75 g hvedemel
75 g grahamsmel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
3 over modne bananer
Chokoladelag
200 g mørk chokolade, f.eks. * Callebaut 60 %
40 g smør
Fremgangsmåde
Banankage
Tænd ovnen på 180 C. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og rør det i dejen. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør den med smør. Bag banankagen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle af.
Chokoladelag
Smelt chokolade og smør til en ensartet masse.
Hæld chokoladelaget på kagen og server den enten med det samme eller stil den på køl, så chokoladen kan størkne. Velbekomme!
Min kage blev meget klæg. Smager godt, men ærgerligt at den ikke er dejlig svampet. Hvad kan det skyldes?
Måske har du ikke fået pisket æg og sukker luftigt nok 🙂 Så bliver kagen meget klæg.
Kunne man putte mørke chokoladestykker i dejen eller ville det ødelægge noget ift. dej osv. ? 🙂
Det ville kun blive endnu mere lækkert med chokoladestykker i dejen 🙂
Kan den fryses?
Ja, det kan den sagtens 🙂
Benytter du varmluft? ☺️
Ja, jeg bager altid ved varmluft 🙂
Hej Frederikke,
Vil du anbefale at lave den som muffins også?
Kan den stå på køl indtil næste dag? Ca et døgn.
Ja, den kan sagtens stå på køl i et døgn 🙂