Korean fried chicken – Opskrift på sprøde Korean fried chicken med hjemmelavet sweet chili sauce. Korean fried chicken er friturestegt kylling i en sprød dej, som vendes med en stærk og sød sweet chili sauce. Jeg fik engang Korean fried chicken på en restaurant i København og jeg var solgt ved første bid. Det smager så dejligt og er fyldt med god smag fra bl.a. chili, hvidløg, soya og ketchup.
Saucen som den friturestegte kylling vendes i laves med bl.a. gochujang, som er fermenteret chilipasta, og det kan købes i velasortederede supermarkeder eller i asiatiske supermarkeder. Man kan også bruge chiliolie pasta, f.eks. den fra Chum Chum. Prøv også min opskrift på asiatiske kødboller med teriyaki sauce. Rigtig god fornøjelse!
Korean fried chicken
Ingredienser
Sweet chili sauceFremgangsmåde
Sweet chili sauce
Svits hvidløg i olivenolie i en lille gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det koge ind til en tyk sauce. Stil saucen til side.
Frituredej
Pisk ingredienserne sammen til en tynd dej.
Kylling
Skær kylling ud i mellemstore tern.
Bland majsstivelse, hvidløgspulver, salt og chiliflager sammen. Vend kyllingen i blandingen. Vend kyllingen i frituredejen, lige når olien er klar.
Varm olien op til 180 C i en gryde. Friter kyllingen lidt ad gangen i olien i ca. 7 min. eller til kyllingen er gennemstegt.
Hæld saucen over kyllingen og server med forårsløg og sesamfrø. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar