Koldskål med guf – Opskrift på koldskålsdessert serveret med hjemmelavet guf og ristede havregryn. Hjemmelavet koldskål smager så skønt en varm sommerdag, og smagen af det er smagen af sommer. Der er ikke noget, der slår en hjemmelavet koldskål med kammerjunkere. Her har jeg taget koldskålen til et nyt niveau og toppet den med hjemmelavet guf. En super nem og lækker dessert, som er en perfekt afslutning på en sommermiddag. Koldskålen er også toppet med friske jordbær og sprøde og ristede havregryn. Så lækkert! Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Koldskål
4 past. æggeblommer
25 g sukker
Korn af 1 vaniljestang (stangen bruges til de bagte rabarber)
1 dl piskefløde
1 liter kærnemælk
Hjemmelavet guf
0,5 dl vand
125 g sukker
Kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepasta, kan undlades
1 past. æggehvide
Frugtfarve eller pulver
Ristede havregryn
40 g smør
2 spsk. sukker
100 g havregryn
Derudover
Friske jordbær
Mynte
Fremgangsmåde
Koldskål
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen til en luftig æggesnaps. Tilsæt piskefløde og kærnemælk til koldskålen er cremet og skummende. Stil koldskålen på køl indtil servering.
Hjemmelavet guf
Guf laves lige inden servering. Kog sukker, vand og vanilje op i en lille gryde og kog det op. Tilsæt frugtfarve. Kog massen til den bliver til en sirup på 117 C.
Pisk æggehviderne stive. Hæld herefter sukkersiruppen op i æggehviderne i en tynd stråle, imens der fortsat piskes. Pisk massen i ca. 5 minutter eller indtil den bliver sej og blank. Så er der hjemmelavet guf klar til brug.
Ristede havregryn
Smelt smørret på en pande ved middelvarme og lad det bruse lidt op. Tilsæt sukkeret og lad det smelte sammen med smørret og rør godt rundt i det. Tilsæt havregryn og rist dem til de er gyldne. Hæld de ristede havregryn over på et stykke bagepapir og lad dem afkøle.
Server koldskål med guf, ristede havregryn, jordbær og mynte. Server straks. Velbekomme!