Koldskål med guf - Opskrift på koldskålsdessert med guf

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Koldskål med guf

Koldskål med guf – Opskrift på koldskålsdessert serveret med hjemmelavet guf og ristede havregryn. Hjemmelavet koldskål smager så skønt en varm sommerdag, og smagen af det er smagen af sommer. Der er ikke noget, der slår en hjemmelavet koldskål med kammerjunkere. Her har jeg taget koldskålen til et nyt niveau og toppet den med hjemmelavet guf. En super nem og lækker dessert, som er en perfekt afslutning på en sommermiddag. Koldskålen er også toppet med friske jordbær og sprøde og ristede havregryn. Så lækkert! Rigtig god fornøjelse!

Koldskål med guf

Opskrift til 4-5 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Koldskål
Hjemmelavet guf
Ristede havregryn
Derudover

Fremgangsmåde

Koldskål

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen til en luftig æggesnaps. Tilsæt piskefløde og kærnemælk til koldskålen er cremet og skummende. Stil koldskålen på køl indtil servering.

Hjemmelavet guf

Guf laves lige inden servering. Kog sukker, vand og vanilje op i en lille gryde og kog det op. Tilsæt frugtfarve. Kog massen til den bliver til en sirup på 117 C.

Pisk æggehviderne stive. Hæld herefter sukkersiruppen op i æggehviderne i en tynd stråle, imens der fortsat piskes. Pisk massen i ca. 5 minutter eller indtil den bliver sej og blank. Så er der hjemmelavet guf klar til brug.

Ristede havregryn

Smelt smørret på en pande ved middelvarme og lad det bruse lidt op. Tilsæt sukkeret og lad det smelte sammen med smørret og rør godt rundt i det. Tilsæt havregryn og rist dem til de er gyldne. Hæld de ristede havregryn over på et stykke bagepapir og lad dem afkøle.

Server koldskål med guf, ristede havregryn, jordbær og mynte. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar