Klippet kardemommestang – Opskrift på super fin klippet kardemommestang med remonce og kardemommesukker. Denne opskrift på kardemommestang er så lækker, snasket, sprød og svampet. Kardemommestangen er virkelig nem at bage. Nede i opskriften har jeg prøvet at beskrive nøje, hvordan man “klipper” dejen, og jeg håber, at billederne i denne opskrift på klippet kanelstang også kan hjælpe med det. Jeg har lavet to kardemommestænger ud af opskriften. Jeg har bagt kardemommestængerne med kardemomme ovenpå, men det kan også være med mandelflager eller hasselnødder ovenpå. En kardemommestang smager allerbedst, når den stadig er lidt lun, men hvis ikke hele kardemommestangen når at blive spist, så kan den sagtens fryses ned.
Da opskriften giver to kardemommestænger, så kan du evt. bage den ene helt, som beskrevet i opskriften og den anden kan bages lidt kortere tid, sådan så den kan fryses ned og bages videre, når den skal serveres. Prøv også med kagecreme i kardemommestængerne eller æblegrød. Hvis man lige vil gøre det ekstra luksus, så smager sådan et stykke kardemommestang virkelig godt med smør på.
Kardemomme
Jeg bruger hele kardemommefrø, som jeg knuser fint i en morter, for at få den bedste og mest aromatiske kardemommesmag frem i dejen, remoncen og kardemomme-sukkeret. Man kan sagtens bare bruge stødt kardemomme i stedet for. Rigtig god fornøjelse!
Klippet kardemommestang
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt, sukker, kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.
Remoncen
Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.
Sukkersirup
Kog vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.
Kardemommesukker
Bland sukker og knust kardemomme sammen.
Sådan laver du kardemommestænger
Del dejen i 2, og rul den ene halvdel ud i en firkant (ca. 40 x 40 cm). Smør halvdelen af remoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og rul dejen sammen til en lang pølse (ligesom til kanelsnegle). Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dejen. Læg de to dejruller på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir.
Klip et hak i begyndelsen af den ene dejrulle og træk den klippede del ud til den ene side. Klip igen med ca. 2-3 cm mellemrum og træk den klippede del ud til den anden side. Fortsæt hele vejen ned af begge dejruller, så de klippede ”snegle” ligger skiftevis til hver side. Det er meget nemt, og billederne kan forhåbentlig hjælpe dig på vej. Lad kardemommestængerne efterhæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved varmluft 200°C varmluft i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Læg evt. et stykke stanniol over kardemommestængerne i den sidste del af bagetiden, så de ikke bliver for mørke. Pensl de varme kardemommestænger med sukkersirup og drys med kardemommesukker. Lad kardemommestængerne afkøle på en rist. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar