Klippet julestang - Svampet klippet julestang med krydderier

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Klippet julestang

Klippet julestang – Opskrift på svampet, sprød og snasket julestang med rosiner, julekrydderier og appelsinsirup. Julestangen er virkelig nem at bage og den smager vidunderligt og dufter dejligt af jul. Jeg har lavet opskriften ud fra min klassiske klippet kanelstang, som er meget populær. Julestangen eller julestængerne her er med remonce med rosiner, sukat, appelsinskal og dejlige julekrydderier. Efter de er bagt pensles de med appelsinsirup og drysses med hakkede nødder. Jeg har brugt en blanding af pistacie og mandler.

Nede i opskriften har jeg prøvet at beskrive nøje, hvordan man “klipper” dejen, og jeg håber, at billederne samt videoen ovenover også kan hjælpe med det. Jeg har lavet to julestænger ud af opskriften og de smager allerbedst, når de stadig er lidt lune, men hvis ikke de når at blive spist, så kan den sagtens fryses ned.

Da opskriften giver to kanelstænger, så kan du evt. bage den ene helt, som beskrevet i opskriften og den anden kan bages lidt kortere tid, sådan så den kan fryses ned og bages videre, når den skal serveres. Prøv også med kagecreme i kanelstængerne eller æblegrød. Hvis man lige vil gøre det ekstra luksus, så smager sådan et stykke kanelstang virkelig godt med smør på. Rigtig god fornøjelse!

Klippet julestang

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Dej
Remonce
Appelsinsirup
Desuden

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt, sukker, kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig.

Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.

Remonce

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.

Appelsinsirup

Kog appelsinsaft, vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.

Sådan laver du julestænger

Del dejen i 2, og rul den ene halvdel ud i en firkant (ca. 40 x 40 cm). Smør halvdelen af remoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og rul dejen sammen til en lang pølse (ligesom til kanelsnegle).

Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dejen. Læg de to dejruller, med mellemrum imellem, på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir.

Klip et hak i begyndelsen af den ene dejrulle og træk den klippede del ud til den ene side. Klip igen med ca. 2-3 cm mellemrum og træk den klippede del ud til den anden side.

Fortsæt hele vejen ned af begge dejruller, så de klippede ”snegle” ligger skiftevis til hver side. Det er meget nemt, og billederne samt videoen kan forhåbentlig hjælpe dig på vej. Lad julestængerne efterhæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.

Pensl dem med sammenpisket æg og drys med hvidt perlesukker, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved varmluft 200°C varmluft i ca. 25-30 min., til de er gyldne og gennembagte. Læg evt. et stykke stanniol over julestængerne i den sidste del af bagetiden, så de ikke bliver for mørke.

Pensl de varme julestænger med appelsinsirup og drys med hakkede nødder. Lad julestængerne afkøle af på en rist. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar