Klassiske scones eller scone, som de siger i England, er et must til enhver afternoon tea! Eller scones er bare altid et must. Jeg elsker smørbløde og sprøde scones med hjemmelavet lemoncurd, marmelade eller clotted cream. Der skal selvfølgelig også en god kop te til! Jeg har fået mange scones på diverse rejser og også herhjemme, faktisk så sent som i lørdags, hvor jeg fik afternoon tea på hotel Sankt Petri (det fortæller jeg lidt mere om i et andet indlæg). Det er så nemt at bage scones selv, det tager vitterligt ingen tid, da dejen er lavet med bagepulver og derfor ikke skal hæve. Du kan også tilsætte hakket mørk chokolade eller rosiner til dejen. Rigtig god fornøjelse!
Klassiske scones
Ingredienser
Scones (ca. 10-12 stk.):Fremgangsmåde
Scones:
Tænd ovnen på 225 C varmluft. Bland mel, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål. Skær smørret ud i tern (ikke for små) og bland det i skålen med hænderne. Tilsæt kernemælk og fløde og saml dejen uden at ælte den. Hæld dejen ud på et bord drysset med lidt mel og flad den forsigtigt ud til den er 2 cm tyk. Udstik scones med et lille glas eller en rund udstikker. Placer dine scones på en bageplade med bagepapir. Pensl scones med æg og bag dem i ca. 10 minutter. Server dem lune! Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Kan de fryses og lunes efter optøning?
Ja, det er jeg sikker på, at de kan 🙂
Kan man bruge andet end kærnemælk, hvis man ikke har det? Fx skyr eller creme fraiche?
Ja, tror sagtens at creme fraiche kan kan bruges 🙂