Denne kladdkaka med Center og mælkechokolade er virkelig nem at lave og smager skønt! Kladdkaka er en svensk chokoladekage, som er blød og sej indeni. Jeg har lavet sådan en kladkaka før bare med nutella og nutellafrosting i stedet for.
Ingredienser
Kladdkaka:
4 æg
4 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 dl mel
5 spsk. kakaopulver
160 g smeltet smør
Derudover:
2 ruller Center
2 ruller Marabou mælkechokolade eller en anden slags mælkechokolade
Fremgangsmåde
Kladdkaka:
Smelt smørret. Rør æg og sukker sammen med en dejskraber. Tilsæt vaniljesukker, mel og kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt til sidst smørret. Du må endelig ikke piske dejen, da den så bliver tør. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i. Hæld dejen op i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 175 C i ca. 25 minutter. Hak Center og mælkechokolade groft og drys det på den varme kage, så chokoladen kan smelte. Stil kagen på køl i ca. 6 timer eller natten over. Server kagen med f.eks. en kugle vaniljeis eller friske bær. Velbekomme!
Hej hej
Hvis man nu vil bage den her kage i en større portion i en bradepande, tror du så bagetiden skal øges?
På forhånd mange tak:-)
Ja, så ville jeg sige 10-15 minutter mere, men hold øje med kagen undervejs 🙂