Kladdkaka med chokoladefudge med kaffe - Opskrift på lækker dessertkage

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kladdkaka med chokoladefudge med kaffe

Kladdkaka med chokoladefudge med kaffe – Opskrift på lækker svensk kladdkaka med chokoladefudge med kaffe. Denne dessertkage er så god, og den er klæg og næsten flydende inden i, ligesom en kladdkaka skal være. Ovenpå kagen er der et lag af den skønneste chokoladefudge med smag af kaffe. Kagen kan serveres med vaniljeis eller flødeskum og en masse friske bær. Da selve kagen helst skal stå på køl længe, så kan kagen med fordel laves dagen inden servering, da den bliver endnu bedre af at stå på køl. Se mine andre opskrifter på kladkaka her. Rigtig god fornøjelse!

Kagen er inspireret af Lindas Bakskola.

Kladdkaka med chokoladefudge med kaffe

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 45 min.
Tilberedning + 6 t.
I alt + 6 t.

Ingredienser

Kladdkaka med chokoladefudge med kaffe Kladdkaka
Chokoladefudge med kaffe

Fremgangsmåde

Kladdkaka

Smelt smørret. Rør æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt vaniljesukker, mel og kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt til sidst smørret. Du må endelig ikke piske dejen, da den så bliver tør. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i. Hæld dejen op i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 175 C varmluft i ca. 25 minutter. Stil kagen på køl i ca. 6 timer eller natten over.

Chokoladefudge med kaffe

Kom ingredienserne, undtagen smør, i en gryde og kog det op ved middelvarme til massen når 123 C. Det tager lidt tid og der skal røres godt i gryden undervejs. Tag herefter gryden af varmen og rør smørret i. Rør det sammen til en ensartet og tyk karamel. Hæld fudgen på den afkølede kage og til den på køl indtil fudgen har sat sig og er blevet fast.

 

 

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Woooow den skal prøves . ? Men Skal man ha et termometer for at kunne lave den chokoladefudge ? Og skal ovnen være varmluft el alm?

    1. Dejligt at høre 🙂 Massen skal være tyk og boblende, og det tager ca. 15 minutter, så hvis du går ud fra det, så kan du godt lave det uden termometer 🙂

Skriv en kommentar