Kirsebærsauce til risalamande - Opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce
Opskrifter Livsstil Shop

Kirsebærsauce til risalamande

I får lige en lille ekstra opskrift i min julekalender. Efter jeg delte min mors opskrift på den bedste risalamande, er I mange der har spurgt efter opskriften på kirsebærsaucen til risalamanden. Kirsebærsaucen laver vi af syltede kirsebær, som koges op og jævnes. Meget enkelt og hurtigt, bortset fra at det efterhånden kan være svært at finde syltede kirsebær, da de fleste supermarkeder primært sælger færdig kirsebærsauce, hvilket selvfølgelig også smager godt. Vi kan lide den helt enkle kirsebærsmag, så vi tilsætter hverken kanel, vaniljestang, appelsinskal eller portvin, når kirsebærrene koges op, men det kan man sagtens gøre, hvis man ønsker en lidt mere krydret version.  Sidste år var vi heldige at få fat i halve, frosne kirsebær, som vi kogte langsomt op med sukker til bærrene saftede og jævnede som beskrevet herunder. Vi har også i et par år tilsat brombær til kirsebærsaucen – det giver en lidt mørkere og mere bær-agtig sauce, som smager dejligt. Du kan lave kirsebærsaucen klar inden middagen, og bare lune den lidt når risalamanden skal serveres.

Der er tit en rest kirsebærsauce tilbage efter juleaften, så husk at kirsebærsauce ikke kun kan spises til risalamande, men også til mange andre desserter, som f.eks. vaniljeis, budding, ymerfromage og panna cotta. Prøv også en skefuld kirsebærsauce på din græske yoghurt eller på de tykke, amerikanske pandekager. Rigtig god fornøjelse!

Kirsebærsauce til risalamande

Små søde sager til 6 personer
Forberedelse 5 min. / Tilberedning 5 min. / I alt 10 min.
Ingredienser

Kirsebærsauce

1 glas syltede kirsebær, ca. 350 g

1/4 dl vand

Evt. 1-2 tsk sukker

1 lille tsk. kartoffelmel

Fremgangsmåde

Kirsebærsauce

Kom de syltede kirsebær med saft i en lille gryde. Tilsæt vandet og varm langsomt op. Smag evt. til med lidt sukker. Rør kartoffelmelet ud i en lille smule koldt vand. Når kirsebærrene koger tilsættes kartoffelmelsjævningen imens der røres i gryden. Lad kirsebærsaucen koge op så den jævner. Hæld kirsebærsaucen i en saucekande eller lille skål og lad den køle en smule af, så den er lun, når den serveres. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.