Kartoffeltærte med porre – Opskrift på lækker tærte med bund af kartofler og fyld af porre, bacon og æg. Denne madtærte er super nem at lave og smager skønt. Tærten består af kogte kartofler, som mases ud i en springform, for at danne en tærtebund. Kartoffelbunden forbages inden den fyldes med porre i skiver, stegt bacon i tern samt løg og så toppes den med en æggeblanding med creme fraiche og revet ost. Tærten pyntes med purløg, når den kommer ud af ovnen. Det er vigtigt at selve formen smøres med smør, for så slipper formen nemt tærten.
Denne kartoffeltærte er perfekt at servere både som frokost og som aftensmad. Tærten kan serveres med en grøn salat ved siden af. Tærten kan både serveres varm og kold og den er perfekt at fryse ned. Der kan fyldes forskellige ting i æggeblandingen, hvis du f.eks. har nogle rester af grøntsager eller kød fra aftensmaden. Prøv også min opskrift på kartoffelmuffins med spinat og feta. Rigtig god fornøjelse!
Kartoffeltærte med porre
Ingredienser
Fremgangsmåde
200 C varmluft.
Kog kartoflerne møre i saltet vand.
Pensl en springform på 23 cm i diameter med smeltet smør. Kom de kogte kartofler i formen og mas dem godt ned i bunden og op ad kanterne. Bag i 15 min.
Skyl og skær porre i tynde skiver. Hæld kogende vand over og lad porrerne stå i vandet i 3 min., så de kan blancheres. Hæld vandet fra og dup porre med køkkenrulle, så de ikke er alt for våde.
Steg bacon tern på en pande. Tilsæt løg lige inden bacon er helt sprødt. Hæld det hele på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge fedtet.
Pisk æg, creme fraiche, revet ost, salt og peber sammen.
Fordel porre og bacon/løg blandingen på kartoffelbunden og hæld æggeblandingen på. Bag tærten i ca. 20 min.
Pynt med purløg. Fjern forsigtigt springformen og server tærten. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
What type of cheese do you use?
Grated mozzarella, but you can use any other kinds of cheese 🙂
Kan man forbage kartoffelbunden dagen før?
Ja, det er jeg sikker på, at man sagtens kan 🙂
Er tærten fryseegnet?