Kartoffelmuffins med bacon og broccoli – Opskrift på lækre smagfulde kartoffelmuffins med bacon, æg og broccoli. Disse muffins med kartofler er virkelig nemme at lave og de smager så lækkert. Kartoffelmuffins består af kogte kartoffeltern som kommes i en blanding med æg, fløde, salt, peber, muskatnød, stegte bacontern og løg i tern, broccoli og revet ost. En super måde at servere kartofler på og de er også gode til at få brugt rester af kartofler, kød og grønt. Kartoffelmuffins kan serveres lune til kød, fisk eller grønne retter. De kan også serveres kolde i madpakken eller de kan tages med på picnic.
Jeg laver gerne en stor portion af disse muffins, så fryser jeg halvdelen ned og den anden halvdel opbevarer jeg i en frysepose i køleskabet, hvor de kan holde sig i en lille uges tid. De er nemme at lune i ovnen eller i en airfryer inden servering. De kan også sagtens fryses ned. Prøv også min opskrift på pizzamuffins med skinke og pepperoni. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Kartoffelmuffins med bacon og broccoli
450 g kartofler
250 g bacon i tern
1 løg, skåret i tern
6 æg
2 dl piskefløde
1 tsk. salt
1 tsk. revet muskatnød
Peber
75 g broccoli, skåret i små stykker
75 g revet ost, f.eks. mozzarella
Smør til at smøre muffinsformene
Fremgangsmåde
Kartoffelmuffins med bacon og broccoli
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skyl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog kartoffeltern i ca. 3 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne afkøle.
Steg bacon og løg på en pande.
Pisk æg sammen med fløde, salt, peber og muskatnød. Tilsæt broccoli, mozzarella, kartoffeltern, bacon og løg. Bland det hele sammen. Smør ca. 12 muffinsforme med smeltet smør og fordel fyldet i formene. Bag kartoffelmuffins i 25-30 min. Afkøl og server. Velbekomme!