Kage med karamelliserede æbler – Opskrift på svampet kage bagt med karamelliserede friske æbler og overhældt med kærnemælksglaze. Denne kage er utrolig god og så svampet og lækker. Kagen består af en svampet lys kage, som bages med karamelliserede æbler med kanel i midten. Når kan er færdigbagt prikkes der små huller i og der hældes en kærnemælksglaze udover.
Kagen er perfekt at spise som den er, men den er også vanvittig god lun sammen med en kugle is. Det er også sådan en kage der holder sig svampet og lækker i nogle dage, så den er perfekt at tage med til kollegaerne, på picnic eller som en del af et større kagebord. Prøv også min opskrift på blåbærkage med toscafyld. Rigtig god fornøjelse!
Kage med karamelliserede æbler
Ingredienser
Karamelliserede æblerFremgangsmåde
Karamelliserede æbler
Bland æbletern med kanel, brun farin og kartoffelmel i en skål.
Smelt smørret på en pande og steg æbleblandingen til sukkeret karamelliserer rundt om æblerne.
Dej
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
Pisk et æg i adgangen.
Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i dejen sammen med creme fraiche.
Kom halvdelen af dejen i en form på ca. 22x 30 cm beklædt med bagepapir.
Fordel de karamelliserede æbler på og kom resten af dejen på. Bag kagen i ca. 35 min.
Kærnemælksglaze
Rør ingredienserne sammen til en tynd glasur.
Prik små huller i den færdige kage med et træspyd eller en gaffel. Hæld kærnemælksglaze udover.
Server kagen lun eller afkøl den inden servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Den lyder virkelig lækker. Kan den mon fryses?
Den er også så lækker! Ja, kagen kan sagtens fryses 🙂