Luftig og krydret julekage med appelsinsmørcreme og appelsinsirup.

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Julekrydderkage med appelsinsmørcreme

Julekrydderkage med appelsinsmørcreme – Opskrift på luftig og krydret julekage med appelsinsmørcreme og appelsinsirup. Denne kage smager helt vildt godt og er fyldt med dejlig smag fra julekrydderier. Der er kanel, allehånde, ingefær og nellike i og det både dufter og smager af jul. Der er kærnemælk i dejen, hvilket gør kagen er utrolig let og luftig. Når kagen kommer ud af ovnen prikkes der huller i med en gaffel og der hældes en appelsinsirup udover. Dette giver også en dejlig svampet kage. Ovenpå kagen er der en dejlig appelsinsmørcreme, som smager skønt til den krydrede kage.

Kagen kan sagtens bages dagen inden servering og den holder sig fint svampet i 3-4 dage på køl. Prøv også min opskrift på sirupskage med kirsebær, ganache og smørcreme. Rigtig god fornøjelse!

Julekrydderkage med appelsinsmørcreme

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 45 min.
I alt +1 t.

Ingredienser

Julekrydderkage
Appelsinsirup
Appelsinsmørcreme

Fremgangsmåde

Julekrydderkage

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør og brun farin i 2 min. til det er lyst. Pisk æggene i. Bland mel, vaniljesukker, natron og krydderier sammen. Hæld det i dejen skiftevis med kærnemælken, imens der piskes. Hæld dejen i en form på 25×25 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i 35 min.

Appelsinsirup

Kog sukker og appelsinsaft i en lille gryde. Kog det til sukkeret er opløst.

Tag kagen ud af ovnen. Prik forsigtigt huller i kagen med en gaffel og hæld siruppen udover kagen. Lad kagen afkøle.

Appelsinsmørcreme

Pisk smørret lyst. Tilsæt flormelis, vaniljesukker, æggeblomme og appelsinskal og pisk det godt sammen.

Fordel cremen på den afkølede kage. Drys med lidt ekstra appelsinskal. Server kagen med det samme eller stil den på køl, hvor den sagtens kan holde sig i 4-5 dage. Velbekomme!

Bedøm

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar