Juledrink med tranebær og rosmarin – Opskrift på lækker juledrink med tranebærsirup, gin og rosmarin. Denne drink er så dejlig og er perfekt at nyde i julen. Drinken består af en hjemmelavet tranebærsirup, som er med friske tranebær, appelsinsaft, ahornsirup, frisk rosmarin, hele nelliker og kanelstænger. Alle ingredienserne koges op i en gryde og hældes bagefter igennem en si. Det bliver til den dejligste julekrydret tranebærsirup.
Tranebærsiruppen blandes op med gin, tonic vand eller danskvand og isterninger. Jeg har pyntet disse juledrinks med friske tranebær, rosmarinkviste og slikstokke. Jeg har lavet to store drinks her, men de kan også sagtens laves mindre. Juster evt. på mængden af alkohol afhængig af, hvor stærk du ønsker drinken skal være. Der kan også nemt laves dobbeltportion af siruppen.
Tranebærsiruppen kan sagtens holde sig i nogle uger på køl, så længe den opbevares i et skoldet glas med et tætsluttende låg. Prøv også min opskrift på klassisk gløgg eller hvid gløgg med hyldeblomst. Rigtig god fornøjelse!
Juledrink med tranebær og rosmarin
Ingredienser
TranebærsirupFremgangsmåde
Tranebærsirup
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op under låg. Kog til tranebærrene springer og mos dem ud med en gaffel og kog i yderligere 5 min. Hæld igennem en si, så du kun har siruppen tilbage. Kom siruppen i et skoldet glas med låg. Opbevar siruppen på køl.
Juledrink
Fyld to glas med isterninger. Hæld 4 cl gin i hvert glas samt 4 cl tranebærjuice i hvert glas. Top med tonic eller danskvand. Pynt med tranebær, rosmarin og slikstokke. Server straks. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar