Isvafler med brownie og Baileys is - Isvafler med brownie og baileys is
Opskrifter Livsstil Shop

Isvafler med brownie og Baileys is

Dette indlæg er lavet I samarbejde med Baileys

Opskrift på isvafler med brownie og Baileys is – Opskrift på isvafler bagt med browniedej serveret med cremet Baileys is med chokolade. Disse dekorative og festlige isvafler er færdige vafler, fyldt med en lækker og sej browniedej tilsat Baileys og bagt i ovnen, hvorefter de afkølede brownie-vafler er dyppet i smeltet chokolade og pyntet med nødder, krymmel og frysetørrede bær. Som kronen på værket er vaflerne pyntet med en kugle cremet og smagfuld mælkechokoladeis med Baileys.

Her har jeg brugt Baileys Original, da den flødebløde Baileys smag passer perfekt både til brownien og til mælkechokoladeisen. De fleste forbinder nok Baileys med et lille glas til kaffen efter middagen, men den er også helt ideel som smagsgiver i det søde køkken. Opskriften her er inspireret af ”Baileys Treat Report 2022”, som er fyldt med overdådige og legende opskrifter på lækkerier, hvor Baileys naturligvis indgår, som prikken over i’et. Disse vafler er i hvert fald både en lækker dessert, men også et hyggeligt og sjovt lille køkkenprojekt, hvor alle kan være med til at fylde, dyppe og pynte. Skal vaflerne spises af børn, udlader du selvfølgelig Baileys i isen.

Prøv også nogle af mine andre lækre opskrifter med Baileys lige her. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Dessert til 6-8 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 2 t. / I alt + 3 t.
Ingredienser

Opskrift til 16 isvafler

Baileys is

397 g kondenseret mælk

200 g mælkechokolade, smeltet

100 ml Baileys Original

5 dl piskefløde

Brownie

160 g smør, smeltet

4 æg

300 g sukker

200 g brun farin

2,5 dl mel

5 spsk. kakaopulver

16 stk. Isvafler

Derudover

Smeltet chokolade f.eks. hvid og mælkechokolade

Krymmel

Hakkede nødder

Fremgangsmåde

Baileys is

Rør kondenseret mælk sammen med Baileys og mælkechokolade. Pisk fløden til etn let skum og vend den i massen. Hæld isen i en form og stil isen i fryseren i ca. 4-6 timer.

Brownie

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Smelt smørret. Rør æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt mel og kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt til sidst smørret. Du må endelig ikke piske dejen, den skal blot røres rundt. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i.

Fyld en brødform med sukker. Stik isvaflerne ned i sukkeret. Fyld vaflerne med browniedejen og bag dem i ca. 20 minutter. Afkøl herefter vaflerne.

Dyp toppen af de afkølede vafler i chokolade og herefter i toppings. Server vaflerne med en kugle Baileys is på. Velbekomme

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.