Isvafler med brownie og Baileys is - Isvafler med brownie og baileys is
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Isvafler med brownie og Baileys is

Dette indlæg er lavet I samarbejde med Baileys

Opskrift på isvafler med brownie og Baileys is – Opskrift på isvafler bagt med browniedej serveret med cremet Baileys is med chokolade. Disse dekorative og festlige isvafler er færdige vafler, fyldt med en lækker og sej browniedej tilsat Baileys og bagt i ovnen, hvorefter de afkølede brownie-vafler er dyppet i smeltet chokolade og pyntet med nødder, krymmel og frysetørrede bær. Som kronen på værket er vaflerne pyntet med en kugle cremet og smagfuld mælkechokoladeis med Baileys.

Her har jeg brugt Baileys Original, da den flødebløde Baileys smag passer perfekt både til brownien og til mælkechokoladeisen. De fleste forbinder nok Baileys med et lille glas til kaffen efter middagen, men den er også helt ideel som smagsgiver i det søde køkken. Opskriften her er inspireret af ”Baileys Treat Report 2022”, som er fyldt med overdådige og legende opskrifter på lækkerier, hvor Baileys naturligvis indgår, som prikken over i’et. Disse vafler er i hvert fald både en lækker dessert, men også et hyggeligt og sjovt lille køkkenprojekt, hvor alle kan være med til at fylde, dyppe og pynte. Skal vaflerne spises af børn, udlader du selvfølgelig Baileys i isen.

Prøv også nogle af mine andre lækre opskrifter med Baileys lige her. Rigtig god fornøjelse!

Isvafler med brownie og Baileys is

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 2 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Opskrift til 16 isvafler Baileys is
Brownie
Derudover

Fremgangsmåde

Baileys is

Rør kondenseret mælk sammen med Baileys og mælkechokolade. Pisk fløden til etn let skum og vend den i massen. Hæld isen i en form og stil isen i fryseren i ca. 4-6 timer.

Brownie

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Smelt smørret. Rør æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt mel og kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt til sidst smørret. Du må endelig ikke piske dejen, den skal blot røres rundt. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i.

Fyld en brødform med sukker. Stik isvaflerne ned i sukkeret. Fyld vaflerne med browniedejen og bag dem i ca. 20 minutter. Afkøl herefter vaflerne.

Dyp toppen af de afkølede vafler i chokolade og herefter i toppings. Server vaflerne med en kugle Baileys is på. Velbekomme

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar