Islandske kyskager – Opskrift på islandske kyskager/marengs med brun farin og chokolade. Disse kyskager stammer fra Island, eller det gør de mest, fordi de oprindeligt laves med islandske lakridskugler med chokolade, som vistnok hedder Bingokugler. Jeg har dog kun lavet dem med hakket mørk chokolade, og de smager så godt. Man kan sagtens bruge f.eks. Kick lakrids eller en anden slags lakrids. Disse kyskager er virkelig nemme at lave. Æggehvider, brun farin og sukker piskes sammen til en sej og stiv marengs, hvor der vendes hakket mørk chokolade i. Marengsen bages i klatter og serveres.
Kyskagerne kan spises som de er eller serveres sammen med friske bær og is. Rigtig god fornøjelse!
Islandske kyskager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Islandske kyskager
Tænd ovnen på 125 C varmluft.
Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukker og brun farin lidt ad gangen imens der piskes. Pisk til en sej og blank masse. Vend chokolade og lakrids i.
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt marengs i mellemstore “klatter” på bagepladen ved hjælp af 2 skeer. Der skal ca. være 12-14 stk. Bag i ca. 1 time. Lad dem afkøle og server. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej Frederikke
Skal Bingokuglerne hakkes eller bare vendes i marengsen?
Ps. Alle opskrifterne fra dig har været en succes. Elsker at følge med Tak!
Det er jeg så glad for at høre – tak! De kan både være hele eller hakkes 🙂
Hvor køber man de islandske kugler
Jeg tror kun de kan købes på nettet 🙂
Kan man erstatte bingokuglerne med andet slags lakrids/ slik?
Yes, det har jeg skrevet i teksten til opskriften 🙂 Det kan f.eks. være Kick lakrids eller også lakrids/chokoladekugler 🙂