Islandske kyskager - Opskrift på kyskager med brun farin og chokolade
Opskrifter Livsstil Shop

Islandske kyskager

Islandske kyskager – Opskrift på islandske kyskager/marengs med brun farin og chokolade. Disse kyskager stammer fra Island, eller det gør de mest, fordi de oprindeligt laves med islandske lakridskugler med chokolade, som vistnok hedder Bingokugler. Jeg har dog kun lavet dem med hakket mørk chokolade, og de smager så godt. Man kan sagtens bruge f.eks. Kick lakrids eller en anden slags lakrids. Disse kyskager er virkelig nemme at lave. Æggehvider, brun farin og sukker piskes sammen til en sej og stiv marengs, hvor der vendes hakket mørk chokolade i. Marengsen bages i klatter og serveres.

Kyskagerne kan spises som de er eller serveres sammen med friske bær og is. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Små kager til 4-6 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 10 min.
Ingredienser

Islandske kyskager (ca.12-14 stk.)

4 æggehvider. past.

100 g sukker

100 g brun farin

200 g mørk chokolade, hakket

Evt. 100 g bingokugler (islandske lakridskugler med chokolade)

Fremgangsmåde

Islandske kyskager

Tænd ovnen på 125 C varmluft.

Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukker og brun farin lidt ad gangen imens der piskes. Pisk til en sej og blank masse. Vend chokoladen i.

Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt marengs i mellemstore “klatter” på bagepladen ved hjælp af 2 skeer. Der skal ca. være 12-14 stk. Bag i ca. 1 time. Lad dem afkøle og server. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.