Islagkage med Daim - Frederikke Wærens

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Islagkage med Daim

Islagkage med Daim er en god klassiker, som jeg er sikker på at de fleste danskere har smagt. Den kan laves på mange måder, men i min familie laver vi den med en mandel, peanut og marengsbund og så en lækker cremet Daim parfait ovenpå. Den er SÅ god og nem at lave. Her kommer opskriften:

Islagkage med Daim

Ingredienser

Nøddebund:
Daim-parfait:
Pynt:

Fremgangsmåde

Nøddebund:

Tænd ovnen på 175 C. Beklæd en springform på 28 cm i diameter med bagepapir i bunden. Hak mandler og peanuts fint. Pisk æggehvider stive og tilsæt sukkeret lidt adgangen imens der piskes. Vend de hakkede mandler og peanuts i æggehviderne og fordel massen i springformen. Bag nøddebunden i ca. 35-40 minutter. Lad bunden køle helt af.

Daim-parfait:

Pisk æggeblommer, vaniljesukker og rørsukker sammen til det bliver lyst og luftigt. Pisk fløden til en let skum og vend det i æggemassen. Hak Daim og vend det i massen. Fordel Daim-isen ud på den helt afkølede nøddebund og sæt kagen i fryseren i mindst 6 timer, gerne natten over.

Tag kagen op af fryseren 10 minutter inden den skal serveres og pynt den med hakket Daim og mynteblade eller friske bær. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer

Skriv en kommentar