Islagkage med citronblondie og påskeæg – Opskrift på den lækreste påskeislagkage med citronblondie og vaniljeparfait med påskeæg. Kagen består af en saftig, sød og syrlig citronblondie med en cremet og lækker vaniljeparfait med hakkede påskeæg i. Denne kage er helt utrolig lækker og den er perfekt at servere for gæster i påsken og selvfølgelig også på alle andre tidspunkter. Kagen kan sagtens laves et par dage før den skal serveres, så skal den blot tages op fra frys ca. 20 min. inden servering, så den ikke er sten hård at skære i.
Vaniljeparfaiten er en af de nemmeste hjemmelavede is, da den ikke kræver ismaskine og ikke skal røres i, imens den fryser ind. Den laves af en god ”æggesnaps” med vanilje, hvor man vender flødeskum i. That’s it! Se mine andre opskrifter på islagkager lige her. Rigtig god fornøjelse!
Islagkage med citronblondie og påskeæg
Ingredienser
Blondie med citronFremgangsmåde
Blondie med citron
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør sammen til en ensartet masse. Køl af.
Pisk æg og sukker skummende i et par minutter. Bland mel og citronskal sammen og pisk i dejen. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Vend chokolade-smør blandingen i dejen og hæld dejen i en springform på 23-24 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 35 minutter. Den må gerne være lidt blød i midten. Stil kagen i fryseren imens isen laves.
Vaniljeparfait
Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 minutter. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Hak påskeæggene i en minihakker, så noget er helt fintmalet, men der stadig er store stykker. Vend forsigtigt i isen. Fordel isen på kagebunden og stil dem i fryseren i 4-6 timer til parfaiten er helt frossen. Når kagen har været i fryseren et par timer, så pyntes kagen med lidt ekstra påskeæg, så de sætter sig fast i isen.
Inden servering skæres der rundt i kanten med en varm kniv, for at befri kagen fra springformen. Placer kagen på et fad og server kagen efter ca. 15 min., hvor den er til at skære i. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvor længe kan den holde sig på frys?
Den kan sagtens holde sig i 1-2 måneder 🙂