Hollandaise sauce (nem opskrift) - Opskrift på nem hollandaise sauce
Opskrifter Livsstil Shop

Hollandaise sauce (nem opskrift)

Hollandaise sauce (nem opskrift) – Opskrift på den nemmeste hollandaise sauce, som kun skal blendes. Denne hollandaise sauce er vildt nem at lave, og der skal kun 6 ingredienser til at få en cremet og perfekt hollandaise sauce. Jeg vil næsten gå så langt, som at sige, at denne sauce er “idiotsikker”. Normalt piskes en hollandaise sauce, lige som en bearnaise sauce, over vandbad ved lav varme, sådan så man sikrer sig at æggene ikke bliver til røræg, men her har jeg blendet alle ingredienserne til en cremet sauce. Jeg blender den med en stavblender i et højt glas, men en almindelige blender kan også sagtens bruges.

Hvis saucen skal være mere varm, så kan den hurtigt kommes i en lille skål over vandbad, men kun lige i et par minutter, så æggene ikke bliver til røræg, for så er saucen ødelagt. Herefter skal saucen straks serveres.

Hollandaise sauce kan serveres til mange lækre ting f.eks. til hvide asparges med skaldyr eller til Eggs Benedict. Brug også hollandaise sauce til andre former for fiskeretter.

*Klaret smør

Til hollandaise sauce bruges der klaret smør, da vallen i smørret får saucen til at skille, så derfor skal det “sies” fra. Klaret smør laves ved at smelte smørret ved svag varme i ca. 15-20 min. Rør ikke i smørret undervejs. Her falder den hvide del (vallen) til bunds i gryden, som er den del, der ikke skal bruges. Hæld langsom den klarede smør i en skål, og brug den i saucen, som beskrevet i opskriften nedenunder.

Brunet smør

Hollandaise saucen kan også laves med brunet smør, som smager helt vidunderligt. Smørret kommes i en lille gryde og smeltes ved middelhøj varme. Det skal gerne bruse og boble, og når det bliver gylden brun og dufter dejlig “nøddet”, så er smørret klar. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Sauce, dip til 4 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 10 min. / I alt 20 min.
Ingredienser

Hollandaise sauce

150 g smør

5 æggeblommer

1 tsk. salt

1 tsk. peber

1 tsk. Dijon sennep

2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

Hollandaise sauce

*(Se forklaring i teksten ovenover)Klar smørret ved at smelte det i en gryde. Den hvide valle skal falde til bunds, og må ikke bruges i saucen, for så skiller den.

Den smeltede klarede smør skal være 65 C, når den skal bruges.

Kom æggeblommer, salt, peber, sennep og citronsaft i en blender eller i et højt glas til en stavblender. Blend det sammen. Blend samtidig med, at smørret hældes langsomt i i en tynd stråle. Massen skal tykne (den skal nærmest ligne en mayonnaise) og blive helt luftig og gul.

Stop med at blend og rør godt rundt i saucen. Smag til om der skal mere citron, salt eller peber i. Brug hollandaise saucen med det samme. Hvis den skal være mere varm, så kan den hurtigt kommes i en lille skål over vandbad, men kun lige i et par minutter, så æggene ikke bliver til røræg, for så er saucen ødelagt. Server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.