Hjemmebagte chili cheddar bagels - Opskrift på bagels med cheddar og chili
Opskrifter Livsstil Shop

Hjemmebagte chili cheddar bagels

Hjemmebagte chili cheddar bagels er et perfekt frokostmåltid og også lækkert til aftensmad. En nybagt bagel fyldt med lækre sager er altid skønt! Jeg har lavet disse bagels med revet cheddar og chili i dejen. Det er ret nemt at bage bagels selv og en lidt anderledes måde at bage boller/brød på, da man først koger bagels og derefter bager dem i ovnen. På den måde får bagels deres seje krumme. Fyld dine bagels med lige det du ønsker. Prøv f.eks. at lave dine bagels ala club sandwich med fyld af karrydressing, kylling og bacon eller med laks, flødeost, rødløg kapers og tomat. Inden jeg bagte mine bagels dryssede jeg den med tørret chili flager og revet cheddar, men prøv også med blåbirkes, soltørrede tomater, hvidløgspulver, finthakkede løg, tørrede urter eller salt med forskellige smage. Sådan en bagel er også en god ting at have med i madpakken! Rigtig god fornøjelse!

Hjemmebagte chili cheddar bagels

Bagels til 4-6 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 30 min. / I alt 2 t. 30 min.
Ingredienser

Hjemmebagte bagels (8 stk.)

3,5 dl vand, lunkent

50 g gær

5-600 g hvedemel

6 g salt

20 g sukker

1 spsk chiliolie eller tørret chiliflager

100 g revet cheddar

1 sammenpisket æg til pensling

Revet cheddar og chilflager til drys

Fremgangsmåde

Hjemmebagte bagels

Kom lunkent vand i en stor skål og rør gæren ud i vandet. Bland hvedemel, salt og sukker sammen og kom det op i skålen. Tilsæt chili og cheddar. Rør det godt sammen til en klistret dej. Drys lidt mel ud på køkkenbordet og ælt dejen godt sammen til den er smidig og ensartet. Kom dejen tilbage i skålen og læg et fugtigt viskestykke over og lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.

Del herefter dejen i 8 lige store stykker og tril dem til runde boller. Lad bollerne hæve yderligere 30 minutter under et viskestykke. Lav et hul med fingeren i midten af hver bolle og kør bollen rundt om fingeren, sådan så der dannes et stort hul.

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Varm en stor, gerne bred, gryde op med vand. Vandet skal koge en smule. Kog bagels i vandet i 1 minut på hver side. Tag bagels op på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl hver bagel med æg og drys med revet cheddar og tørret chiliflager. Bag bagels i ca. 25 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

Ved servering skæres bagels igennem og ristes på begge sider. Fyld dine bagels med lige det fyld du kan lide. Skær dem over på midten og server. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

3 Comments
  1. Uhm – elsker chili Bagels og synes de er så dyre at købe. Må prøve denne opskrift – tak. 🙂 (gør ellers normalt mest i kage) 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven