Hjemmebagte bagels med spinat - Opskrift på hjemmebagte bagels med spinat
Opskrifter Livsstil Shop

Hjemmebagte bagels med spinat

Hjemmebagte bagels med spinat er et perfekt frokostmåltid og også lækkert til aftensmad. En nybagt bagel fyldt med lækre sager er altid skønt! Jeg har lavet disse bagels med spinat i dejen, hvilket giver en flot farve til dejen. Det er ret nemt at bage bagels selv og en lidt anderledes måde at bage boller/brød på, da man først koger bagels og derefter bager dem i ovnen. På den måde får bagels deres seje krumme. Fyld dine bagels med lige det du ønsker. Prøv f.eks. at lave dine bagels ala club sandwich med fyld af karrydressing, kylling og bacon eller med laks, flødeost, rødløg kapers og tomat. Inden jeg bagte mine bagels dryssede jeg den med sesamfrø, men prøv også med blåbirkes, revet cheddar, soltørrede tomater, hvidløgspulver, finthakkede løg, tørrede urter eller salt med forskellige smage. Sådan en bagel er også en god ting at have med i madpakken! Rigtig god fornøjelse!

Hjemmebagte bagels med spinat

Bagels til 4-6 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 30 min. / I alt 2 t. 30 min.
Ingredienser

Hjemmebagte bagels (8 stk.)

100 g spinat, frisk eller optøet fra frost

3,5 dl vand, lunkent

50 g gær

5-600 g hvedemel

6 g salt

20 g sukker

1 sammenpisket æg til pensling

F.eks. sesamfrø til drys

Fremgangsmåde

Hjemmebagte bagels

Kom spinat og lunkent vand i en stor skål og blend spinaten sammen med vandet med en stavblender eller hæld det op i en blender. Rør gæren ud i vandet. Bland hvedemel, salt og sukker sammen og kom det op i skålen. Rør det godt sammen til en klistret dej. Drys lidt mel ud på køkkenbordet og ælt dejen godt sammen til den er smidig og ensartet. Kom dejen tilbage i skålen og læg et fugtigt viskestykke over og lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.

Del herefter dejen i 8 lige store stykker og tril dem til runde boller. Lad bollerne hæve yderligere 30 minutter under et viskestykke. Lav et hul med fingeren i midten af hver bolle og kør bollen rundt om fingeren, sådan så der dannes et stort hul.

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Varm en stor, gerne bred, gryde op med vand. Vandet skal koge en smule. Kog bagels i vandet i 1 minut på hver side. Tag bagels op på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl hver bagel med æg og drys med sesamfrø og eller græskarkerner. Bag bagels i ca. 25 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

Ved servering skæres bagels igennem og ristes på begge sider. Fyld dine bagels med lige det fyld du kan lide. Skær dem over på midten og server. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven