Hel kylling - Opskrift på saftig helstegt kylling i ovn med citronsmør

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL SOMMERENS FESTER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hel kylling

Hel kylling – Opskrift på saftig helstegt kylling i ovnen med citronsmør og kartofler. Denne opskrift på helstegt kylling er så god og giver en dejlig saftig kylling med mørt kød og sprødt skind. Den hele kylling placeres i et fad med kartofler i bunden. Herefter fordeles lækker citronsmør med hvidløg under skindet og kyllingen drysses med paprika og flagesalt. Hele herligheden tilberedes i ovnen, hvor den lækre saft og det gode fedt fra kyllingen giver så god smag til kartoflerne. Når kyllingen er tilberedt og har en kernetemperatur på 75 C, så kommes den over på et skærebræt, hvorefter kartoflerne bages videre.

Helstegt kylling er en super nem aftensmad, som også er perfekt at servere på hverdage, da maden står og passer sig selv i ovnen. Jeg har kun kommet kartofler i fadet, men man kan også tilsætte løg i både, gulerødder eller squash. Jeg laver en lækker citronsmør bestående af blødt smør, fintrevet citronskal og presset hvidløg. Det giver sådan en dejlig smag til kyllingen og gør den endnu mere saftig. Resten af citronen skærer jeg i både og kommer ind i kyllingen, hvilket også er med til at give smag.

Hvad kan jeg servere til helstegt kylling?

Denne helstegt kylling er perfekt at servere, som den er med de lækre kartofler, som har dejlig smag fra saft og fedt fra kyllingen. Kyllingen kan serveres med en frisk salat, som f.eks. kunne være denne med stracciatella og råsyltede rabarber. Det er også altid godt at servere hjemmelavet agurkesalat til kylling eller hjemmebagt brød, som man kan dyppe i den gode saft/sauce fra kyllingen. Rigtig god fornøjelse!

Hel kylling

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t. 10 min.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Skær kartoflerne i halve og fordel dem i bunden af et ildfast fad. Placer kyllingen ovenpå. Bland blødt smør med fintrevet skal af 1 citron, presset hvidløg og salt og peber.

Fordel citronsmørret under skindet på kyllingen ved at komme fingrene forsigtigt ind under skindet nede ved halsen på kyllingen. Drys paprika og flagesalt på kyllingen. Skær citronen i både og kom dem ind i kyllingen. Fordel timiankviste på kyllingen og kartoflerne.

Steg kyllingen i ca. 45 min. i ovnen eller indtil den er gennemstegt og har en kernetemperatur på 75 C.

Placer kyllingen på et skærebræt og lad den hvile uden at dække den til, for så bliver skindet blødt.

Skru ovnen op på 220 C varmluft og bag kartoflerne i yderligere 20 min.

Server den hele kylling med de bagte kartofler. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar