Havregrynsboller - Opskrift på nemme boller med havregryn
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Havregrynsboller

Havregrynsboller – Opskrift på de lækreste sprøde og bløde boller med havregryn og kærnemælk. Disse havregrynsboller er super gode og virkelig nemme at bage. Havregrynsbollerne består af bl.a. havregryn, honning, kærnemælk, almindelig hvedemel og fuldkornshvedemel. Dejen er lavet uden smør, så der er solsikkeolie i i stedet for.

Dejen er med 35 g gær, men den kan sagtens koldhæves i køleskabet natten over, hvis der tilsættes 10 g gær. Bollerne kan serveres til morgenmad og de er også super gode til madpakken. De kan også sagtens fryses ned. Rigtig god fornøjelse!

Havregrynsboller

Boller til 6-12
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 15 min.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Dej
Derudover

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet i en røreskål og tilsæt havregryn, honning, olie og kærnemælk. Rør rundt og lad det stå i 10 min.

Tilsæt hvedemel, fuldkornshvedemel og salt. Ælt dejen til den er blank, smidig og slipper skålen. Den må gerne være våd og klistret. Lad dejen hæve et lunt sted med et fugtigt klæd over i 1 time.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Form dejen til 12 boller med 2 våde skeer. Placer bollerne på 1-2 bageplader. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med havregryn.

Bag bollerne i ca. 15 min. eller indtil de er gyldne og lyder hule, når du banker på dem. Lad bollerne afkøle på en bagerist. Velbekomme!

Bedøm

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer

Skriv en kommentar