Havregrynsboller – Opskrift på de lækreste sprøde og bløde boller med havregryn og kærnemælk. Disse havregrynsboller er super gode og virkelig nemme at bage. Havregrynsbollerne består af bl.a. havregryn, honning, kærnemælk, almindelig hvedemel og fuldkornshvedemel. Dejen er lavet uden smør, så der er solsikkeolie i i stedet for.
Dejen er med 35 g gær, men den kan sagtens koldhæves i køleskabet natten over, hvis der tilsættes 10 g gær. Bollerne kan serveres til morgenmad og de er også super gode til madpakken. De kan også sagtens fryses ned. Rigtig god fornøjelse!
Havregrynsboller
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet i en røreskål og tilsæt havregryn, honning, olie og kærnemælk. Rør rundt og lad det stå i 10 min.
Tilsæt hvedemel, fuldkornshvedemel og salt. Ælt dejen til den er blank, smidig og slipper skålen. Den må gerne være våd og klistret. Lad dejen hæve et lunt sted med et fugtigt klæd over i 1 time.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Form dejen til 12 boller med 2 våde skeer. Placer bollerne på 1-2 bageplader. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med havregryn.
Bag bollerne i ca. 15 min. eller indtil de er gyldne og lyder hule, når du banker på dem. Lad bollerne afkøle på en bagerist. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvor meget honning skal der bruges?
2 spsk. 🙂
Kan hvedemelet udskiftes med hvid hvede i stedet?
Jeg har ikke selv prøvet, men er ret sikker på, at der sagtens kan bruges hvid hvede i stedet for 🙂
Hej Frederikke
Bliver så inspireret af dine lækre opskrifter👌
Vil bage Havregrynsbollerne og kan se at dejen skal æltes, kan jeg bruge køkkenmaskinen til det ?
Mvh Lisa
Det er jeg så glad for at høre! Ja, dejen skal æltes på maskine 🙂 Rigtig god fornøjelse!