Græsk dip - tzatziki og to slags baba ganoush - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Græsk dip – tzatziki og to slags baba ganoush

Da jeg lige er kommet hjem fra endnu en dejlig ferie på Kreta, har jeg fået en masse inspiration til opskrifter til jer. Jeg elsker den måde, man spiser på i Gækenland, med mange små retter, som man deler. Nogle af hovedingredienserne i det græske køkken er squash, aubergine og agurk. Og disse grøntsager har hovedrollerne i de 3 lækre dip, som jeg har lavet her. De kan bruges som tilbehør til salater, kød og fisk, og er perfekt dyppelse til fladbrød/pitabrød, som en snack inden middagen til f.eks. denne skønne drink (selvom “Hugo” ikke ligefrem er græsk). Prøv opskrifterne lige her:

Græsk dip – tzatziki og to slags baba ganoush

Ingredienser

Tzatziki:
Baba ganoush af squash:
Baba ganoush af aubergine:

Fremgangsmåde

Tzatziki:

Skyl agurkerne og skær dem over på langs. Skrab kernerne ud og riv agurkerne groft på et rivejern. Bland revet agurker med 1 stor spsk. salt i en si, lad det stå i en halv times tid (så vandet trænger ud) og pres vandet ud af agurkerne. Bland yoghurt, hvidløg, olivenolie, peber og evt. lidt sukker sammen i en skål. Da agurken allerede er saltet, skal du ikke tilsætte salt endnu. Tilsæt agurken og rør det godt sammen. Smag evt. til med lidt ekstra salt. Server tzatzikien i en skål med en oliven i midten. Velbekomme!

Baba ganoush af squash:

Tænd ovnen på 200 C. Skyl squashene og skær dem over på langs. Snit nogle streger i squashene og kom lidt olie, salt, peber, chili og basilikum på.  Bag dem i ca. 35 minutter til de er helt bløde. Lad dem køle af. Skær de bagte squash ud i nogle stykker og blend dem sammen med de øvrige ingredienser i en blender til det bliver cremet. Velbekomme!

Baba ganoush af aubergine:

Tænd ovnen på 200 C. Skyl auberginerne og skær dem over på langs. Snit nogle streger i auberginerne og kom lidt olie, salt og peber på.  Bag dem i ca. 40-45 minutter til de er helt bløde. Lad dem køle af. Skrab kødet ud af de bagte auberginer og blend det sammen med de øvrige ingredienser i en blender til det bliver cremet. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar